Annonce
Vejle

Hjemløse bliver ... hjemløse: Skimmelsvamp lukker herberget i Vejle

Vejles hjemløse mister midlertidigt deres værested og herberg, som bor til leje i bygningen på hjørnet af Koldingvej og Damhaven. Foto: Google Street View
Efter et besøg fra Arbejdstilsynet er Vejle Værested og Herberg på Damhaven midlertidigt lukket. Arbejdstilsynet fandt blandt andet skimmelsvamp, og en undersøgelse fra en uvildig bygningsekspert afslører, at det står skidt til med lokalerne på Damhaven.

Vejle: Vejle Værested og Herberg er lukket midlertidigt. Det sker som følge af et besøg fra Arbejdstilsynet, der udløste fire påbud. Blandet andet var indeklimaet for dårligt, og der blev fundet bakterier og skimmelsvamp.

Lederen af værestedet og herberget på Damhaven, Conny Kessler, vil ikke bekræfte, at der er tale om lukning som følge af besøget fra Arbejdstilsynet, men hun bekræfter, at man skal i gang med en ombygning.

- Vi får nyt køkken og nye badeværelser. Vi får også et nyt rum til kvinder og nye gulve. I mellemtiden satser vi på noget genhusning, fortæller Conny Kessler.

Vejle Værested og Herberg

  • Værestedet og Herberget ligger på Damhaven 1, 2. sal.
  • Der er 191 kvadratmeter med tekøkken, to badeværelser og fire værelser, der skal bruges som soverum og opholdsrum.
  • Der er plads til otte personer i herberget og 20 personer på værestedet.
  • Værestedet er normalt åbent alle dage fra klokken 16 til 22. Herberget er normalt åbent alle dage fra klokken 22 til 8. Men lige nu er der helt lukket.
  • Vejle Værested og Herberg drives af Vejle Krisecenter.

Utilfredstillende indeklima

I en orientering fra Vejle Værested og Herberg som Vejle Amts Folkeblad er kommet i besiddelse af, fremgår det at det ikke er småting, Arbejdstilsynet fandt, da det var på besøg 23. august.

De fire påbud som Vejle Værested og Herberg fik, lød blandt andet på, at der skulle sikres et tilfredsstillende indeklima, undersøges for skimmelsvamp i samtlige rum og etableres procesudsugning i køkkenet i forbindelse med madlavning. Og at der skulle inddrages en autoriseret arbejdsmiljørådgiver til at løse arbejdsmiljøproblemerne.

Annonce

Medarbejdere skal søge læge

Vejle Værested og Herberg fik samme dag en uvildig bygningsekspert til at undersøge forholdene, og meldingen fra denne var ikke rar læsning.

Taget var fugtigt og/eller utæt, der var fugt i væggene, udtræk af salt og salpetersyre ved en bærende søjle i stuen samt fra tagkonstruktionen, indemiljøet var skimmelforurenet, der er skimmelsvamp i kælderen, ventilationskanalerne har skimmelsvamp, og der er sandsynlighed for asbest ved ventilationsskakte og anlæg.

Det var blot nogle af de ting, som bygningseksperten fandt, og det fremgår i orienteringen, at rapporten ikke er endelig.

I samme orientering blev de ansatte opfordret til at søge læge og bede om en undersøgelse for påvirkning af skimmelsvamp.

Vejle Herberg og Værested åbnede i april 2018. Nu må stedet lukke midlertidigt, indtil problemer med blandt andet skimmelsvamp er kommet i orden. Arkivfoto: Claus Skovholm
Annonce

De er på den

Conny Kessler er ærgerlig over den midlertidige lukning, som især går ud over værestedets og herbergets brugere, men havde ellers ingen kommentarer til lukningen.

- Det er en sårbar gruppe, der kommer her, og de er på den. Jeg har talt med dem, jeg kunne få fat i, og nogle bliver nødt til at tage til Kolding eller Horsens, indtil vi får noget midlertidigt, siger hun.

Ombygningen af Vejle Værested og Herberg begynder i næste uge. Conny Kessler ved endnu ikke, hvor lang tid arbejdet vil tage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce