Annonce
Vejle

Hjemløse vil vise byens skyggeside frem: - Vi har et problem her i Vejle

Henrik Nørgaard Christensen har selv været hjemløs for år tilbage. Nu forsøger han at gøre livet på gaden mere tåleligt for andre ved på forskellig vis at sætte fokus på udsatteområdet. Foto: Yilmaz Polat

Hvor holder de hjemløse til? Hvor sover de? De spørgsmål og mange flere kan man få svar på til foråret, når vejlenserne efter planen kan opleve en anden side af deres by på såkaldte poverty walks.

Annonce

Vejle: De hjemløse vil meget gerne have Vejles skyggeside frem i lyset.

I Aarhus og København har de og andre udsatte i flere år taget hr. og fru Danmark under armen for at vise dem, hvor de holder til og måske også til tider tager ly for natten.

Sådanne ture bør man også have her. Det mener den lokale afdeling af de hjemløses landsorganisation SAND, der barsler med de første ture fra foråret.

Som konstitueret formand og kasserer er Henrik Nørgaard Christensen begejstret for idéen om såkaldte poverty walks.

Han stod onsdag eftermiddag klar ved Kirketorvet i anledningen af årets hjemløsedag og stak en føler ud til borgerne, mens han bød på kaffe og kage og en snak. Ville nogen med rundt på en prøvetur?

Folk bliver chokerede over den virkelighed, de ikke kender. Den kan godt være barsk.

Henrik Nørgaard Christensen, konstitueret formand
Onsdag var årets hjemløsedag, og derfor stod den lokale afdeling af de hjemløses landsorganisation SAND klar til at tale med vejlenserne på Kirketorvet. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Stor gavn af turene

Ingen stod umiddelbart på spring for at komme med, men det ser han nu ikke som et tegn på manglende interesse.

- Vi har annonceret dagens tur på eksempelvis Facebook, men jeg tror ikke, at vi er nået godt nok ud med budskabet. Desuden er alt lidt trægt i starten, forklarer han.

Som tidligere hjemløs og medlem af bestyrelsen synes han, at det er vigtigt at vise bagsiden af en bys medalje frem. Han har set, at det gør en forskel, når han selv har været med rundt i de aarhusianske gader og lyttet til reaktionerne.

- Folk bliver chokerede over den virkelighed, de ikke kender. Den kan godt være barsk. Men der er så meget læring i det, og jeg ved, at studerende og skoler har haft og stadig har stor gavn af turene, siger Henrik Nørgaard Christensen.

Artiklen fortsætter efter billede og video.

De såkaldte poverty walks, hvor hjemløse og udsatte viser, hvordan de lever og opholder sig rundt omkring i byen, findes allerede i Aarhus, København og måske også andre byer. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Må nøjes med parkerne

- Her i Vejle vil vi gerne gøre opmærksom på, at vi har et problem. Vi får flere og flere hjemløse, og samtidig afsætter politikerne ikke nok penge. Jeg er bange for fremtidige besparelser, tilføjer han.

Han henviser til voksenudvalgets økonomi, der ifølge et estimat ikke hænger sammen i de kommende år.

I 2020-22 er der udsigt til et samlet underskud på 10,1 millioner kroner.

Guiden på de kommende rundvisninger vil være en nuværende eller tidligere hjemløs, som viser sine opholdssteder frem og deler historier fra gaden. Steder som Højbanen og Byparken vil højst sandsynligt gå igen.

- Og Mariaparken. Vi vil da nok også runde Kirkens Korshærs varmestue, som jo er et fint tiltag. Problemet er bare, at den lukker klokken 15 og hvad så? Så tager de hjemløse rundt i parkerne og sådan, fortæller formand Henrik Nørgaard Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce