Annonce
Erhverv

Hjemmearbejde er fremtiden: Esben og Martin vil hjælpe dig og din virksomhed til en bedre arbejdsdag

Esben Rytter (tv) har sammen med sin tidligere kollega Martin Rossen startet virksomheden Ngage, som hjælper virksomheder med at lave digitale løsninger for deres medarbejdere. De tror på, at det moderne arbejdsliv kommer til at foregå langt mere digitalt, og så betyder det ikke så meget, om man befinder sig på en mark i Tørring Fælled eller på en strand i Sydfrankrig, hvis altså bare IT-løsningerne fungerer. Foto: Morten Pape
Længe før digitale møder og hjemmearbejdspladser blev hverdag for mange danskere, har Esben Rytter og Martin Rossen beskæftiget sig med digitale løsninger til intern kommunikation i virksomheder. Nu er de to tidligere kolleger gået sammen om at lave deres egen konsulentvirksomhed Ngage.

Tørring:  Hvilken digital oplevelse har du på din arbejdsplads?

Sådan spørger Esben Rytter og Martin Rossen, der efter 12 år som kolleger i IT-virksomheden Wizdom/LiveTiles i Vejle for nylig har valgt at blive selvstændige med virksomheden Ngage.

Her vil de, der beskriver sig selv som IT-folk med forretningsforståelse, tilbyde virksomheder hjælp til at lave de rigtige digitale løsninger for deres medarbejdere, som for eksempel intranet.

- Vores udgangspunkt er at hjælpe virksomhederne til at gøre det, vi kalder "den digitale medarbejderoplevelse", så god som mulig. Vi tror på, at selv når vi begynder at kunne gå på arbejde fysisk igen, så vil mange vælge at arbejde mere hjemme, ligesom de måske vil vælge at arbejde andre steder fra f.eks. tage 14 dage i Frankrig og så bare arbejde derfra. Arbejde og fritid vil også flyde mere sammen, så man f.eks. i højere grad vil kunne arbejde hjemmefra med et sygt barn, lyder det fra Esben Rytter, som forsætter:

- Derfor er det vigtigt for de fleste virksomheder at have en god digital platform, så de undgår at f.eks. intranettet, som det er tilfældet for mange virksomheder, bliver stedet, hvor informationer går hen for at dø.

Annonce

Vil skabe noget

Han bor privat i Tørring og er gift med den lokale dyrlæge Louise Rytter, som han har tre børn med, mens Martin Rossen bor i Vejle med sin kone og to børn.

Esben Rytter er oprindeligt bachelor i marketing og international handel fra et universitet i New Zealand, mens Martin Rossen er datalog.

- Vi har begge et iværksættergen og har længe haft lyst til at lave en virksomhed sammen. Vi  følte begge to, at vi gik på arbejde for at løse problemer og ikke for at skabe noget, så da vores arbejdsplads fik nye ejere, var det et oplagt tidspunkt for os at springe ud i det, fortæller Esben Rytter, der under coronaen har færdiggjort en MBA-uddannelse.

Selvom de har en it-virksomhed, er Esben Rytter og Martin Rossen ikke blind for værdien af mere analoge arbejdsredskaber, som f.eks. den kridttavle, de har til at hænge i det lille kontorlokale, de har indrettet i Louise Rytters dyrlægeklinik på Sønderfælledvej i Tørring. Foto: Morten Pape

Selvom coronakrisen altså ikke har været den primære bevæggrund til at blive selvstændige, tror de to nybagte virksomhedsejere på, at den kan hjælpe deres virksomhed i gang.

- Alene Microsofts online mødeprogram Teams er gået fra at have ni millioner daglige brugere til 110 millioner under coronaen, så mange har på rekordtid fået øjnene op for muligheden for at arbejde digitalt uden at møde fysisk ind på et kontor.

- Relationen til ens arbejde er for mange primært blevet digital, og derfor har virksomhederne en stor interesse i at arbejde med at gøre oplevelsen så god som mulig. Mange virksomheder taler om at lave den gode kunderejse, men for at kunne gøre det, er man også nødt til at understøtte den gode medarbejderrejse, lyder argumentet fra Esben Rytter.

Annonce

Personligt og fleksibelt

Og hvordan gør man så det? Han og Martin Rossen mener, at virksomheder skal lave intranet og digitale løsninger, der kan tilpasses den enkelte medarbejder og som kan fungere på tværs af diverse programmer, som man bruger i sit daglige arbejde.

Ifølge en rapport fra Deloitte bruger en medarbejder i gennemsnit 11 systemer for at udføre sit arbejde og spilder op til 20 pct. af sin tid på at lede efter oplysninger. Samtidigt skifter medarbejdere applikation op til 10 gange i timen.

- Vi kan f.eks. hjælpe virksomheder med udfordringer i online møder, lave intranet til kommunikation, lave digitale workflows eller chatbotter for at øge og understøtte hjemmearbejde.

- Derudover hjælper vi også virksomhederne med en digital strategi og IT-udviklingsplan. Vi mener ikke, man skal lave storstilede IT-projekter, der er forældede, inden de er implementerede. IT skal være agilt, og man er nødt til at bygge bilen, mens man kører, lyder budskabet fra Esben Rytter og Martin Rossen.

Esben Rytter og Martin Rossen har begge været ledere i IT-virksomheden Wizdom, inden de gik sammen og startede virksomheden Ngage. I en tid, hvor man ikke kan sælge sig selv ved at banke på døre, forsøger de sig bl.a. med online webinarer om f.eks. samarbejde og kommunikation fra hjemmearbejdspladsen.  Foto: Morten Pape


Relationen til ens arbejde er for mange primært blevet digital,

Esben Rytter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce