Annonce
Vejle

Hjerneforsker i Vejle: For lidt søvn skader hjernen

Hjerneforsker Birgitte Rahbek Kornum holder foredrag om søvn på Vejle Bibliotek. PR-foto
Mød hjerneforskeren på biblioteket og bliv klogere på søvnens betydning for dig.
Annonce

Vejle: Hvad er søvn egentlig? Hvorfor er det vigtigt at sove hver nat? Hvorfor kan det være svært at falde i søvn? Og hvad sker der inde i hovedet, når du endelig sover?

Bliv klogere på din søvn, når hjerneforsker Birgitte Rahbek Kornum mandag 11. november kl. 19-21 på Vejle Bibliotek fortæller alt om den nyeste viden og forskning og klæder dig på til at få en god nattesøvn.

I en pressemeddelelse om arrangementet fremhæves det, at søvnen blandt andet er med til at "rense hjernen", så vi er friske og klar til en ny dag.

I et moderne samfund med fart på kan det virke som komplet spild af tid at sove. Alligevel har et menneske brug for mindst syv timers søvn hver nat for at blive ved med at have en velfungerende krop og hjerne.

Annonce

For lidt søvn skader

For du kan ikke bare sove, når du bliver gammel. Søvnunderskud i længere tid påvirker helbredet og øger risikoen for blandt andet cancer og hjerte-kar-sygdomme. Især hjernen tager skade af for lidt søvn. Hukommelsen forringes, humøret falder, og der ophobes skadelige affaldsstoffer, der kan forstærke udviklingen af Alzheimers sygdom.

Birgitte Rahbek Kornum forsker i hjernen og har specialiseret sig i søvnens biologi. Hun har en ph.d.-grad fra Københavns Universitet og har arbejdet som forsker både i USA på Stanford University og i Danmark på Rigshospitalet. I dag er hun lektor på Københavns Universitet, hvor hun forsker i søvn og søvnsygdomme.

Billetter bestilles via Vejle Biblioteks hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Plejehjemsledelse mødes med utilfredse ansatte: 'Vi har givet hånd på, at vi kører sagen internt'

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce