Annonce
Vejle

Hjernehold holder sammen

I et hjørnet ved DGI-huset var forleden en mindre gruppe af "Hold Hjernen Frisk" holdet for første gang samlet siden coronanedlukningen. I gruppen til venstre er det Oluf Pedersen fra Givskud, Ingerlise Lebech fra Vejle, Birgit Bjerre Nielse fra Give, Jesper Andrés fra Urhøj og Marianne Bundgaard fra Assendrup. Foto: Mette Mørk
Forskning har vist at aktiviteter kan være med til at holde hjernen frisk længst muligt. Modet til at møde forskellighed og respekten for hinanden har holdt projekthold sammen - og holdt deres hjerner igang.
Annonce

I et stille hjørne i krogen mellem indgangen til DGI-huset og hal 1 sidder en flok samlet. De er placeret med god afstand mellem sig i to store cirkler og selvom vejret er gråt og køligt fornemmer man allerede på afstand at stemningen er god og humøret højt.

Gruppen her har holdt hinanden i gang og i godt selskab siden 2017, hvor de var med på det første hold "Hold Hjernen Frisk" på Vejle Bibliotek. Projektet handler om at omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der skal være med til at holde hjernen frisk så længe som muligt. Forløgende er fortsat populærer og i år måtte holdet i Børkop meget hurtigt lukke for tilmeldinger.

I et hjørnet ved DGI-huset var Oluf Pedersen, Ingerlise Lebech, Birgit Bjerre Nielse, Jesper Andrés og Marianne Bundgaard forlede,n for første gang siden coronanedlukningen, sammen med en mindre gruppe af "Hold Hjernen Frisk" holdet. Foto: Mette Mørk
Annonce

Gensidig respekt er limen

-Vi er meget forskellige, men det er netop dét, der gør, at det er interessant at være sammen, fortælle Oluf Pedersen fra Givskud.

Ingerlise Lebech fra Vejle nikker samtykkende. – og så er der en grundlæggende respekt for hinanden, tilføjer hun.

Der er enighed hele vejen rundt i de medbragte folde-ud stole om at det især er de to ting, der binder de 18 medlemmer af den selvkørende gruppe sammen. Holdet mødes hver 14. dag og de skiftes i mindre grupper til at planlægge tre mødegange sammen. Det har været hårdt at undvære samværet i coronatiden, men nu mødes de ti af dem forsigtet her for første gang. Og så håber de, at der er blevet lempet så meget på restriktionerne, at de kan mødes hele holdet til sæsonafslutning i en privat have.

Du kan læse mere om projektet her Hold Hjernen Frisk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce