Annonce
Børkop

Hjernerne må holde fri om eftermiddagen

Når man spiller sommer-bridge i Englystparken, har man en del erfaring med ind til bordene, for det er ikke for nybegyndere. Helle Jakobsen til højre er makker med Knud Erik Dam, der sidder overfor hende. I midten ses Tove, der er makker med Kurt, hvis hånd lige anes. Foto: Jørgen Flindt
En bridgespiller holder ikke sommerferie. I hvert fald ikke i Englystparken. For det vil være for svært at undvære hjernegymnastikken.
Annonce

Børkop: Tre små, kvadratiske borde er fyldt op med kort og kortholdere, eller meldekasser som de kaldes. Og ved hvert af bordene sidder fire kortspillere. En mod nord, en mod syd. De er makkere. En mod øst og en mod vest. De er ligeledes makkere.

De spiller bridge, og de gør det gerne. Også selvom det er sommerferietid i det danske land.

- Vi kan ikke holde sommerferie, for vi kan ikke undvære at spille bridge, så vi spiller to formiddage i ugen. Så kan hjernen holde fri om eftermiddagen, siger Karen Schubert, der er tovholder for bridgeklubben i Englystparken.

Derfor mødes spillere to gange i ugen hen over sommeren.

- Det er åbent hus, så alle vores medlemmer kan bare møde ind. Men vi kan dog ikke modtage nybegyndere, for spillet skal læres, og det kan vi ikke tilbyde her. Det er for spillere, som har erfaring med spillet, siger hun videre.

Gode kort på hånden? Måske. Bridge er et spil, der er svært at følge med i, når man ikke kender det. Foto: Jørgen Flindt
Annonce

Hjernesport

På Englystparken er bridge et hit. Ganske enkelt. Når den almindelig sæson startes op efter sommerferien, spilles der tre formiddage i ugen, og det er ved samtlige syv borde, som klubben har. Mere er der ikke plads til.

- Det er meget populært, og der flere, der vil deltage, end vi har plads til. Men vi har kun den plads, vi nu har, så vi har lavet en venteliste, siger Karen Schubert, der selv har spillet bridge i 12 år.

Helle Jakobsen, der sidder ved et af de andre borde, har spillet i 20 år.

- Bridge holder hjernen i gang. Du skal tænke hele tiden, forklarer hun.

Bridge er et spil med små 100 år på bagen, og det blev opfundet i det amerikanske. Siden har spillet spredt sig ud over hele verden, og i Englystparken startede bridgeklubben tilbage i 2007.

- Et er, at det holder hjernen igang, men bridge er også et meget socialt spil, som skaber kontakter og venskaber, siger Helle Jacobsen.

Annonce

Socialt spil

Det er blevet tid til en kop kaffe, så spillerne ved bordene rejser sig, men kaffepausen er nu ikke særlig lang.

Snart sidder de ved de små, kvadratiske borde igen. Spillet handler om at samarbejde, uden at vide, hvad ens makker har af kort på hånden. Derfor tænkes der i såkaldte konventioner. Det er sort snak for ikke bridge-spillere, men her i lokalet er det helt naturligt.

Selv i sommeren skal de små hjerneceller jo holdes i sving.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Præsten skiftede Ringive ud med Los Angeles: - Der er meget, Biden skal reparere

Annonce