Annonce
Debat

HK-formand om nyt tiltag: Ledige skal have rigtige job

Ole Kjær, formand, HK Sydjylland. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Annonce

Læserbrev: Mange vil måske synes, at det er indlysende, at ledige skal have rigtige job, men alligevel ser vi alt for tit, at jobcentre og andre aktører regner det for en succes, hvis en ledig efter et forløb får et støttet job, en projektstilling eller en lignende mere eller mindre løs ansættelse.

Desværre er der også mange ledige, som fortsætter i ledighed efter et forløb, og mange falder desværre helt ud af a-kassesystemet.

Det kan og skal vi gøre bedre.

HK Sydjylland er tæt på medlemmerne, og vi kender de ledige fra samtalerne i Job og Vejledning.

Vi kender også arbejdspladserne, hvor vores tillidsrepræsentanter har fingeren på pulsen.


Af alle er vi nok de bedst placerede til at forbinde ledige med job, og derfor er vi gået sammen med Videnpiloterne og Jobcenter Horsens om en jobrettet uddannelse.

Ole Kjær


Af alle er vi nok de bedst placerede til at forbinde ledige med jobs, og derfor er vi gået sammen med Videnpiloterne og Jobcenter Horsens om en jobrettet uddannelse.

Den skal modne og ændre kompetencer hos vores medlemmer og andre - i første omgang i Horsens og senere forhåbentlig i hele vores område.

Uddannelse er alfa og omega, hvis ledige skal have jobs på det nye arbejdsmarked. Udviklingen har nemlig medført, at mange jobtyper forsvinder, når medarbejderne bliver opsagt.

Det vil sige, at skal de ledige have et nyt job, skal det være af en anden type. Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre, hvis de ledige opkvalificerer sig og tænker nyt.

Selv om ordningen er nyskabende og enestående, er det mest overraskende i virkeligheden, at den ikke er kommet noget før.

HK Sydjylland går dermed i front, for vi tør at samarbejde på tværs.

Vi vil ikke drive a-kasse udelukkende for at udbetale dagpenge. Vi vil også være med til at sikre, at medlemmerne har et godt arbejdsliv, og at de også fremover har de kundskaber, arbejdsmarkedet har brug for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Meningsmåling: Nye Borgerlige er på vej i byrådet - men uforandret mellem rød og blå blok

Annonce