Annonce
forside

Hold ferie fra den dårlige samvittighed

Det kan være svært at blive enige om, hvordan den første ferie som nyskilt familie skal være.Foto: Iris/Scanpix
familie - Er du lige blevet skilt, så hold ferie fra den dårlige samvittighed, der følger med i kølvandet. Brug sommerferien til at dyrke nærværet med børnene og skabe nye ferietraditioner, råder psykoterapeut Stine Marie Zink.

Hun har netop udgivet E-bogen »Regnvejrsdage og solskinstimer - sådan får I en god ferie efter skilsmissen«, der guider nyskilte familier til at få en god sommerferie.

- Pludselig står du dér og skal selv tage på ferie med to små børn. Det kan være overvældende, ensomt og det kræver også en vis økonomi. Mit råd til mine klienter er altid, at det ikke handler om forkromede ferier med all inclusive, men om nærvær, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Sommeren er kritisk

Stine Marie Zink har specialiseret sig i samtaleterapi inden for områderne skilsmisse og parforhold. Hun oplever i sin praksis, at den første sommerferie efter en skilsmisse bringer hele følelsesregistret i spil hos klienterne.

Sommerferien sætter en fed streg under den nye status som fraskilt, fordi man selv skal holde ferie med sine børn. For mange er det også første gang, de skal undvære børnene i de måske 14 dage, de holder ferie hos eks-partneren.

Psykoterapeuten foreslår, at du som fraskilt prøver at se sommerferien som en mulighed for at skabe nye traditioner eller tage på ferier, som du ikke har prøvet før skilsmissen.

- Måske har familien været i Italien de seneste ti år. Men prøv at huske, hvor hyggeligt det var at tage på cykelferie i Danmark, da du selv var barn. Eller måske har I bare brug for ro, lange dage i nattøj og picnic på stuegulvet derhjemme. Gør noget, som du kan stå inde for og synes er rart. Lad være med at konkurrere med din eks om at holde den dyreste sommerferie, råder Stine Marie Zink.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce