Annonce
Vejle

Hold fra Hældagerskolen var parate til kamp i Florida: Nu er rejsen aflyst, men finale holdes virtuelt

11-mands holdet fra Hældagerskolen har udarbejdet en løsning, der skal gøre det mere tiltrækkende at anvende ekspempelvis Mariaparken i Vejle ved aktivering af LED-belysning i faldeunderlaget. Billedet er fra Skandinavien Innovation Awards 10. februar 2020 i Trondheim i Norge. Arkivfoto: First Lego League Scandinavia
Blandt de to hold fra Europa, der skal deltage i Global Innovation Awards-finalen, er et hold fra Hældagerskolens 9. årgang, der havde set frem til konkurrencen i Florida til juni. Men finalen afvikles virtuelt grundet corona, hvilket betyder, at eleverne skal kæmpe om 1. pladsen hjemmefra.
Annonce

Vejle: Da 11-mands holdet fra Hældagerskolens 9. årgang vandt Scandinavian Innovation Awards og 25.000 danske kroner tilbage i februar, var en plads i den verdensomspændende finale i Florida i juni 2020 også i kikkerten.

Det var deres projekt om en app, der kan kontrollere LED-belysningen i faldeunderlaget på offentlige steder, der bragte dem til finalen - også kaldet Global Innovation Awards.

Men nu er den lange flyvetur vestover aflyst grundet coronakrisens nuværende udrejseforbud, og finalen med 20 hold bliver i stedet afviklet virtuelt fra 24-27. juni, hvor vinderholdet kan lægge 20.000 amerikanske dollars i lommen.

At turen er aflyst kommer som en slem skuffelse for elev og holddeltager Frederik Klinge Rasmussen, der trods alt er meget stolt over at være i top-20, hvis han tænker på, at der i begyndelsen var over 1000 deltagende hold på verdensplan.

- Finalen skulle have fundet sted i Disney World, så det er selvfølgelig superærgerligt, at vi ikke kommer afsted. Til gengæld er jeg glad for, at vi er i finalen. Planen er nu, at vi vil samle os i en lille gruppe under 10 personer på afstand efter hjemmeundervisningen. Her vil vi viderebygge på vores model, da idéen næsten er komplet, men resten af det tekniske mangler. Vores chancer er gode, fordi idéen er original. Alle de eksperter, vi har talt med, har aldrig set noget lignende, fortæller Frederik Klinge Rasmussen.

Jeg er bare glad for, at vi er kommet så langt. Det tror jeg også, de andre på holdet er.

Julie Lagoni.

Annonce

Svære at støtte

Finn Nørgaard er lærer og arbejder med profilfaget First Lego League på Hældagerskolen, som holdet er en del af, og han siger, at forsamlingsforbud bremser muligheden for at hjælpe eleverne.

- Det er svært at støtte og sparre med holdet, som vi gerne vil, når vi ikke kan mødes. Eleverne kan heller ikke mødes med de virksomheder, som har hjulpet projektet godt på vej og rådgivet eleverne, siger Finn Nørgaard.

Inden finalen til juni skal holdet fra Hældagerskolen deltage i forskellige workshop, hvor de skal lære at booste sammenholdet og få kundskaber i blandt andet markedsføring af deres projekt.

Julie Lagoni er en af de 11 holdmedlemmer, og hun troede ikke, at holdet ville komme hertil, dengang de for første gang præsenterede projektet på Hansenberg i Kolding 9. november 2019 og vandt projektprisen.

- Jeg er bare glad for, at vi er kommet så langt. Det tror jeg også, de andre på holdet er, siger Julie Lagoni.

Danmark og Holland er de eneste europæiske lande, som har et hold kvalificeret til Global Innovation Awards-finalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce