Annonce
Egtved

Endnu en skøn vandrerute er i farezonen: Den bliver lukket, hvis ikke hundene kommer i snor

Det fremgår ellers tydeligt på pælene ved stien, at hunde skal holdes i snor. Alligevel oplever en lodsejer, der lægger jord til dele af stien, at hunde får lov at løbe rundt uden snor. Arkivfoto: Kjeld Segalt
En lodsejer er træt af løse hunde på stierne ved Ammitsbøl Bæk og Rugsted Bæk - igen. Stigruppe appellerer til, at man husker hundesnoren, for ellers kan stierne risikere at blive nedlagt.

Ødsted: Der er flere smukke naturområder omkring Ødsted, og derfor etablerede en stigruppe under Ødsted-Jerlev Lokalråd en trampesti i slutningen af 2017. En sti, der blandt andet går igennem området ved Ammitsbøl Bæk og Rugsted Bæk.

Stien er blevet brugt flittigt siden. Og det er dejligt.

Men glæden er ikke ubetinget. For en lodsejer, der har stillet noget af sin jord til rådighed til stien, er så træt af løse hunde, at stien kan risikere at blive lukket.

Annonce

Det er ikke første gang, det er et problem med løse hunde på netop den sti. For to år siden kontaktede lodsejeren stigruppen med en kraftig advarsel om, at han kunne føle sig nødsaget til at lukke stien, hvis ikke hundeejerne blev bedre til at holde deres hunde i snor.

- Vi er som brugere af stien gæster på hans jord, som han har været så flink at stille til rådighed. Derfor bør vi også respektere de få regler, der er opstillet for at færdes på stien, lød det dengang fra Villy Jensen fra Ødsted-Jerlev Lokalråd.

Håber at undgå rødt kort

Advarslen hjalp. I hvert fald for en tid. Forleden skrev Kjeld Segalt, medlem af stigruppen under Ødsted-Jerlev Lokalråd, nemlig sådan:

- Øv, øv, øv, så er den gal igen! Har netop fået en henvendelse om løse hunde på stierne ved Ammitsbøl Bæk og Rugsted Bæk. Troede ikke, det skulle blive et problem igen her cirka to år efter, vi sidst fik "det gule kort" for samme forseelse. To gule kort giver rødt, men der skal vi forhåbentlig ikke hen.


Troede ikke, det skulle blive et problem igen her cirka to år efter, vi sidst fik "det gule kort" for samme forseelse. To gule kort giver rødt, men der skal vi forhåbentlig ikke hen.

Kjeld Segalt, stigruppen


Det fremgår ellers tydeligt af skilte på pæle og kortborde, at hunde skal være i snor på stien. Alligevel er det åbenbart ikke nok til, at alle hundeejere sørger for at have deres firbenede venner i snor.

Men det skal der ændres på, hvis ikke adgangen til det smukke naturområde, som mange har stor glæde af at færdes i, skal lukkes.

- Derfor en venlig henstilling til de formentlig få hundeejere, som ikke kan finde ud af det: Hold nu jeres hunde i snor, lyder det fra Kjeld Segalt.

Annonce

Egtvedpigen kæmpede også med løse hunde

Der var også problemer med løse hunde på den helt nye og meget populære vandrerute "Egtvedpigens Fodspor", som Vejle Kommune lukkede med øjeblikkeligt varsel lige efter påske.

Udover hundene var der her også problemer med de mange biler, der blev parkeret langs småvejene i området - og den 14 kilometer lange vandrerute fik i det hele taget så mange gæster, at naturen blev slidt ned i rekordfart.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

KLUMME

Motionscyklister sætter livet på spil, når de fylder hele vejen - jeg oplevede det selv og tænkte: 'Hvordan pokker er det, I cykler?'

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Annonce