Annonce
Egtved

Endnu en skøn vandrerute er i farezonen: Den bliver lukket, hvis ikke hundene kommer i snor

Det fremgår ellers tydeligt på pælene ved stien, at hunde skal holdes i snor. Alligevel oplever en lodsejer, der lægger jord til dele af stien, at hunde får lov at løbe rundt uden snor. Arkivfoto: Kjeld Segalt
En lodsejer er træt af løse hunde på stierne ved Ammitsbøl Bæk og Rugsted Bæk - igen. Stigruppe appellerer til, at man husker hundesnoren, for ellers kan stierne risikere at blive nedlagt.

Ødsted: Der er flere smukke naturområder omkring Ødsted, og derfor etablerede en stigruppe under Ødsted-Jerlev Lokalråd en trampesti i slutningen af 2017. En sti, der blandt andet går igennem området ved Ammitsbøl Bæk og Rugsted Bæk.

Stien er blevet brugt flittigt siden. Og det er dejligt.

Men glæden er ikke ubetinget. For en lodsejer, der har stillet noget af sin jord til rådighed til stien, er så træt af løse hunde, at stien kan risikere at blive lukket.

Annonce

Det er ikke første gang, det er et problem med løse hunde på netop den sti. For to år siden kontaktede lodsejeren stigruppen med en kraftig advarsel om, at han kunne føle sig nødsaget til at lukke stien, hvis ikke hundeejerne blev bedre til at holde deres hunde i snor.

- Vi er som brugere af stien gæster på hans jord, som han har været så flink at stille til rådighed. Derfor bør vi også respektere de få regler, der er opstillet for at færdes på stien, lød det dengang fra Villy Jensen fra Ødsted-Jerlev Lokalråd.

Håber at undgå rødt kort

Advarslen hjalp. I hvert fald for en tid. Forleden skrev Kjeld Segalt, medlem af stigruppen under Ødsted-Jerlev Lokalråd, nemlig sådan:

- Øv, øv, øv, så er den gal igen! Har netop fået en henvendelse om løse hunde på stierne ved Ammitsbøl Bæk og Rugsted Bæk. Troede ikke, det skulle blive et problem igen her cirka to år efter, vi sidst fik "det gule kort" for samme forseelse. To gule kort giver rødt, men der skal vi forhåbentlig ikke hen.


Troede ikke, det skulle blive et problem igen her cirka to år efter, vi sidst fik "det gule kort" for samme forseelse. To gule kort giver rødt, men der skal vi forhåbentlig ikke hen.

Kjeld Segalt, stigruppen


Det fremgår ellers tydeligt af skilte på pæle og kortborde, at hunde skal være i snor på stien. Alligevel er det åbenbart ikke nok til, at alle hundeejere sørger for at have deres firbenede venner i snor.

Men det skal der ændres på, hvis ikke adgangen til det smukke naturområde, som mange har stor glæde af at færdes i, skal lukkes.

- Derfor en venlig henstilling til de formentlig få hundeejere, som ikke kan finde ud af det: Hold nu jeres hunde i snor, lyder det fra Kjeld Segalt.

Annonce

Egtvedpigen kæmpede også med løse hunde

Der var også problemer med løse hunde på den helt nye og meget populære vandrerute "Egtvedpigens Fodspor", som Vejle Kommune lukkede med øjeblikkeligt varsel lige efter påske.

Udover hundene var der her også problemer med de mange biler, der blev parkeret langs småvejene i området - og den 14 kilometer lange vandrerute fik i det hele taget så mange gæster, at naturen blev slidt ned i rekordfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce