Annonce
112

Hold ud og hold afstand: Politidirektør lover øget patruljetryk i påsken

Politidirektør Jørgen Abrahamsens, Sydøstjyllands Politi, bebuder, at politiet vil øge patruljetrykket i påskeugen for at minde danskerne om, at der skal holdes fast i reglerne om afstand og små forsamlinger for at begrænse spredning af corona. Arkivfoto: Lars Juul
Politiet sender flere patruljevogne på gaden i påsken for at minde borgerne om at reglerne stadig skal holdes, så coronaen ikke spredes.
Annonce

Vejle: Påsken byder på en vejrudsigt, hvor godt vejr truer. Det er ikke så godt i den aktuelle situation. Derfor går politidirektøren for Sydøstjyllands Politi, Jørgen Abrahamsen, nu ud og opfordrer "på det kraftigste" til, at alle tager ansvar og holder ud - og holder afstand for at undgå at starte nye coronasmittekæder.

Bliv hjemme og hold påskefrokosten online i år, lyder den klare besked.

Politidirektøren roser flertallet af danskere og virksomheder for at gøre en indsats for at leve op til myndighedernes anbefalinger. Nu gælder det om alt holde fast i den adfærd hen over påsken, hvis man skal kunne begynde en forsigtig genoptøning af Danmark efter påske.

Vi derude og vil også tage bødeblokken frem, hvis det bliver nødvendigt. Med et øget patruljetryk henover påsken står vi klar til at gribe ind og håndhæve reglerne, men vores forventning er, at borgerne fortsætter deres gode stil. Vi må ikke lade alle de gode kræfter, vi allerede har lagt i at undgå smittespredningen, være spildte.

Jørgen Abrahamsen

Annonce

Godt vejr truer

Selv om vi kan sukke efter godt vejr, så er det ikke lige frem nogen hjælp i coronakampen, at der ser ud til at blive godt vejr i påskeugen.

Politidirektøren har forståelse for, at mange gerne vil ud, hvis vejret er godt. Men minder om reglerne: Man må ikke være mere 10 personer sammen, og man skal holde afstand.

- Til de unge vil jeg sige, at de skal lade være med at samles til aktiviteter, hvor man ikke så godt kan holde afstand. Og deres forældre må meget gerne hjælpe de unge med at huske det. Det er kun ved fælles hjælp fra os alle i samfundet, at vi kan undgå smittespredning og dermed hurtigere vende tilbage til en normal hverdag igen. Borgerne har gjort det godt indtil nu - hold nu fast lidt endnu, siger Jørgen Abrahamsen.

Annonce

Øget patruljetryk

Sydøstjyllands Politi har gjort sig ekstra synlig på gaderne, siden coronakampen begyndte.

De fleste kan godt hitte ud af det, men for at få alle med fortsætter Sydøstjyllands Politi også i påsken sin omfattende tilstedeværelse i samfundet.

- Er der enkelte, som ikke kan finde ud af at opføre sig efter retningslinjerne, så er vi derude og vil også tage bødeblokken frem, hvis det bliver nødvendigt. Med et øget patruljetryk hen over påsken står vi klar til at gribe ind og håndhæve reglerne, men vores forventning er, at borgerne fortsætter deres gode stil. Vi må ikke lade alle de gode kræfter, vi allerede har lagt i at undgå smittespredningen, være spildte. Det er nu, det gælder, understreger politidirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce