Annonce
Erhverv

Horror-firma klarede sig igennem corona: Dystopia klar til at sprede uhygge igen

Dystopia er kommet ud på den anden side af corona-nedlukningerne med skindet på næsen og er klar til igen at skræmme horror-fans. Arkivfoto: Mads Hansen
Vejles skræk-magere er klar med Horror Run, som måtte aflyses sidste år, da restriktionerne og nedlukningerne ramte.

Vejle: Nedlukningerne gjorde ondt, men vejlensiske Dystopia er kommet ud på den anden side af corona-krisen med skindet på næsen og er igen klar til at skræmme horror-fans.

- Sidste år måtte vi aflyse vores årlige Horror Run, som vi ellers har afviklet hvert år siden 2015, men den 28. august vender det tilbage i Mørkedal Skov, fortæller Dystopia-talsmand Jonas Vázquez Bøgh om skræk-magernes første større event siden corona.

Skræk-løbet afvikles på to ruter: En fem kilometers rute og en 1,6 kilometer rute, for de, der ikke er til de lange løbeture men stadig godt vil forskrækkes.

Annonce

- Da nedlukningerne ramte i efteråret, var vi heldigvis ovre uge 42, som er den travleste uge for os, men det ramte da hårdt, fordi vi var nødt til at lukke alle events ned. Heldigvis valgte de fleste af vores kunder at få flyttet deres billetter, så vi skulle ikke refundere særlig mange, fortæller Jonas Vázquez Bøgh.

Nyt koncept: Mord i Mørket

Han og de øvrige omkring Dystopia, der er registreret som et anpartsselskab hos Erhvervsstyrelsen og som i 2020 vandt Vejle Kommunes Kulturpris, har brugt nedlukningen til at udvikle et nyt koncept - Mord i Mørket - som allerede er blevet afviklet flere gange.

- Det er et spritnyt koncept, som henvender sig til polterabender og firmaer og som er en blanding af mordmysterie, escape room og horror labyrint. Dem har vi haft et par af allerede og til september starter vi vore Haunted House-events igen, fortæller Jonas Vázquez Bøgh.

Udover at udvikle Mord i Mørket har folkene bag Dystopia, der tæller flere hundrede frivillige, brugt den påtvungne corona-pause til blandt andet at udgive videoer om makeup og anvisninger til at overholde restriktionerne - såkaldte "Stay the fuck home"-videoer - og auktioner over frivillige.

- Auktionerne gav 20.000 kroner og det er jo en god hjælp, når virksomheden er lukket ned, fortæller Jonas Vázquez Bøgh.

Selskabet bag horror-entusiasterne, Dystopia Entertainment Aps, gjorde også brug af hjælpepakkerne til erhvervslivet, hvorfra selskabet i 2020 fik 274.000 kroner.

Trods håndsrækningen fra hjælpepakkerne kom Dystopia Entertainment Aps ud af 2020 med et underskud på 59.000 kroner, men selskabet har en "stærk forventning" om at komme tilbage med sorte tal, efter at restriktionerne er blevet løftet, siger Jonas Vázquez Bøgh.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det bliver værst for forældrene': Lederen på en af kommunens største skoler er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Vejle

Det er smart og intelligent: Sådan får man styr på affaldstømningen

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Erhverv

Ejner Hessel A/S overtager importen af Mercedes-Benz-lastbiler

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Annonce