Annonce
Kultur

Horror i Horsens: Krimimesse lægger igen an til en morderisk weekend

Mange af de kendte, danske krimiforfattere er hyppige gæster på Krimimessen i Horsens. En af dem er Jens Henrik Jensen, som ikke har så langt at køre - han bor lidt uden for byen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Lørdag 6. og søndag 7. april danner Fængslet i Horsens rammen om 18. udgave af Krimimessen. Programmet for de to dage offentliggøres onsdag 13. februar.

Bøger: Krimiforfattere, krimilæsere, krimiforlag, krimier på tv og som podcasts, virkelighedens krimi-efterforskere - hele det store krimi-setup rykker lørdag 6. og søndag 7. april ind på Fængslet i Horsens.

Årets messe bliver den 18. i rækken, og med forventet 7500 besøgende vil de to dage igen markere, at når det gælder krimier, er Horsens og Fængslet mødestedet.

Onsdag 13. februar offentliggør Horsens Bibliotek, som står bag messen, årets program, der traditionen tro rummer masser af godbidder. Flere end 200 programpunkter fordeles på de otte scener, og alle de førende forlag - i alt mere end 30 - stiller op med både nyheder og gode tilbud. Her får du en forsmag.

Mere end 30 forlag har stande på Krimimessen og lokker med både nyudgivelser og gode tilbud. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Kendte navne på besøg

Krimimessen åbnes lørdag klokken 10 af kulturminister Mette Bock. Derefter overlades scenerne til forfatterne.

Mange af de kendte danske navne vil være med. Sara Blædel, Jussi Adler-Olsen, Jesper Stein, Elsebeth Egholm og Michael Katz Krefeld er nogle af dem.

Udlandet bidrager også. Krimilæserne kan møde forfattere fra Italien, England, Skotland, Tyskland, Sverige, Norge og Island. For eksempel svenske Camilla Läckberg, norske Gunnar Staalesen, skotske Ian Rankin, engelske Sharon Bolton, Rachel Abbott og Lisa Jewell.

Flere af forfatterne er op til messen aktuelle med nye bøger, så interviewerne på de otte scener, blandt andre Jysk Fynsk Mediers kulturjournalist Anette Hyllested, får travlt med at læse.

De trænede krimimesse-gæster ved, at mange bøger på tilbud kan betyde meget at slæbe på. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Fokus på tyske krimier

Selv om vi har Tyskland lige syd for os, er krimier derfra få på det danske marked.

Som noget nyt sætter Krimimessen derfor fokus på tysk kriminallitteratur og på den enorme popularitet, genren oplever hos vores nabo. Det betyder blandt andet, at flere tyske krimiforfattere tager turen til Horsens for at fortælle om deres bøger.

Fra de tyske succeshistorier kan der være lidt af et spring til de danske selvudgivere. Men også denne gruppe af håbefulde forfattere vil være med på messen. De og nogle af de mindre forlag får deres egen afdeling i det store telt i Fængselsgården, hvor også en af messens scener er placeret.

De seneste år har besøgstallet på Krimimessen ligget omkring 7500. Det betyder trængsel ved nogle af scenerne og de andre tilbud. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce