Annonce
Læserbrev

Horsens og Kolding gør det - og Vejle bør også bygge mange flere almene boliger

Annonce

Læserbrev: "En lovlig, men til gengæld en uheldig vej at gå." Ja, det kunne være overskriften på mit indlæg, der omhandler noget så spændende som grundkapital til almene boliger i Vejle Kommune.

Vejle Kommune har i sit budget for 2020 afsat 10 millioner kroner til nyopførelse af almene boliger.

Borgmesterens postulerer, at der jo er private bygherrer, der gerne løfter opgaven med at bygge lejlighedsprojekter, hvorfor det absolut ikke i borgmesterens optik er en nødvendig kommunal opgave at give tilskud til almene boliger. Her tager borgmesteren og hans forligspartnere desværre grundigt fejl.

Vi har i Domea Vejle-Børkop haft stor glæde af at bygge det, vi kalder blandet byggeri, hvor vi sammen med private bygherrer har bygget både ejerboliger og almene lejeboliger i fællesprojekter, hvor vi har bygget de almene og dermed støttede byggerier.

Hvad er det, man egentlig får, hvis man bygger almene boliger?

Man får et beboerdemokrati, hvor lejerne selv bestemmer, hvordan deres område skal være at bo i.

Man får garanti for, at der bliver hensat til løbende vedligeholdelse.

Man bor i en bolig, der IKKE skal give afkast til en investor, da almene boliger er non-profit-forretninger, Vi må altså IKKE tjene penge på udlejningen.

Man får indsigt i afdelingens budgetter og regnskaber, og man er med til at godkende regnskaber og budgetter på årlige beboermøder, samt vælge afdenlingsbestyrelser.

De almene boligselskaber i Vejle har jo alle vist, at vi dækker et stort behov for boliger til ganske almindelige mennesker. Alle boligselskaberne i Vejle har lange ventelister, både til deres billige boliger, men også til de større og dyrere boliger er der lange ventelister, så JA, der er bevist et stort behov for flere og nye almene boliger i Vejle Kommune.

Og de almene boligorganisationer løser mange daglige sociale udfordringer, i tæt samarbejde med de enkelte afdelinger.

Man renoverer via midler fra Landsbyggefonden, se bare Nørremarken og Løget, hvor sociale helhedsplaner er støttet med omkring en milliard kroner fra Landsbyggefonden gennem de seneste mange år.

Altsammen til glæde for både beboere, boligorganisationerne og ikke mindst Vejle Kommune.

I Domea Vejle-Børkop oplever vi, at rigtigt mange mennesker sælger deres ejerboliger og ønsker at flytte ind til byen i en almen lejebolig. Hvorfor skal de ikke have muligheden for at få opfyldt deres ønsker?

Det ville være ønskværdigt, om vores byråd i Vejle kikkede lidt ud over kommunegrænsen og så, hvor mange almene boligprojekter der skyder op i blandt andet Horsens og Kolding.

Borgmesteren er jo forståeligt stolt og glad over de mange, der flytter til Vejle Kommune. Men de skal jo også have et sted at bo, kære borgmester.

Jens-Anker Gjelstrup. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce