Annonce
Navne

Horsens Teaterfestival hyrer ny programchef

Koreograf og iscenesætter Adelaide Bentzon er netop udpeget som ny programchef for Horsens Teaterfestival. Foto: Horsens Kommune
Adelaide Bentzon vil gerne gøre moderne kunst let tilgængelig. Det får hun chancen for som ny programchef for Horsens Teaterfestival.
Annonce

Horsens: Hvert år stimler tusindvis af børn, voksne og fagfolk fra teaterverdenen sammen om Horsens Teaterfestival. Hvis de fremover har brug for at uddele ris eller ros til oplevelserne på scenen, er det Adelaide Bentzon, de skal opsøge.

Horsens Teaterfestival har nemlig ansat Adelaide Bentzon som ny programchef for festivalerne i 2021 og 2022, og hun har dermed fået en stor del af ansvaret for udvikle indholdet på plakaten.

Hun er dog langt fra uprøvet i den henseende, oplyser Horsens Kommune, som står bag det årlige arrangement, der samler et aktuelt scenekunst-pluk for børn og unge.

Annonce

Moderne kunst - let tilgængelig

Adelaide Bentzon er koreograf og iscenesætter, og hun er kunstnerisk leder i performancegruppen Liminal.

Hendes ambition er ifølge en pressemeddelelse fra kommunen at "gøre moderne kunst let tilgængelig. Hun brænder for at skabe nye fællesskaber og vil i 2021 arbejde med temaet "ukendt land", fremgår det.

- Jeg overtager posten fra dygtige folk, der gennem årene har udviklet og præget festivalen, og jeg ser frem til at være med til at udvikle videre på festivalen, så den fortsat er en visionær, legende og spændende platform, der bekræfter, at scenekunst for de yngre er værd at tage alvorligt, lyder det fra den ny programchef, som tiltræder 1. september.

Annonce

I tråd med kommunens dna

Kulturchef Lasse Schuleit uddyber, at han glæder sig til at se, hvad Adelaide Bentzon kan bidrage med.

- Horsens er en levende og nyskabende kulturby, og derfor ligger det helt i tråd med kommunens dna at ændre festivalens struktur ved at ansætte en kunstner, som kan være med til at udvikle festivalen og vores kulturliv, udtaler han.

Annonce

Årets festival er vokset

Dette års udgave af Horsens Teaterfestival, som Adelaide Bentzon ikke har ansvar for, finder sted fra 18. til 20. september.  Når hun til næste år tager over, kommer hun til at arbejde sammen med projektkoordinator Iben Høgh Grøftehauge på festivalen.

Tidligere i år blev den store, sjællandske teaterfestival Aprilfestival aflyst på grund af corona-pandemien.


Jeg ser frem til at være med til at udvikle videre på festivalen, så den fortsat er en visionær platform.

Adelaide Bentzon


Det fik efterfølgende Horsens Teaterfestival til at tilbyde de teatre, der ønsker det, at henlægge deres planlagte forestillinger til Horsens i stedet for Holbæk, hvor Aprilfestival skulle have fundet sted.

Tilbuddet er ifølge Horsens Teaterfestivals hemmeside blevet taget godt i mod, og dermed kan der komme betragteligt flere forestillinger på programmet end tidligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce