Annonce
Børkop

Hos Dancenter i Gårslev er bookingsystemet rødglødende: Giver mangel på sommerhuse

Sommerhuslejningen hos DanCenter i Gårslev er på høj tryk, da danskerne holder ferie hjemme, og tyske og norske turister kan gæste landet fra 15. juni. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Åbne grænser mod særligt Norge og Tyskland, og danskere, der holder ferie hjemme, betyder, at sommerhusudlejningen hos Dancenter i Gårslev er tilbage i et højt gear. Pinseferien var også godt besøgt af dansker gæster, som næsten lejede alle centrets 90 sommerhuse.
Annonce

Gårslev: Omkring midten af marts haglede afbestillingerne fra udenlandske sommerhuslejere ned over DanCenter i Gårslev, fordi landegrænserne blev spærret af grundet coronatruslen.

Men tiderne kan hurtigt skifte på godt to måneder, og det mærker afdelingsleder Egon Sørensen, der fortæller, at DanCenter har rygende travlt med sommerhusudlejningerne fra danske og udenlandske feriegæster i øjeblikket.

- Bookningerne går så hurtigt, at vi ikke kan følge med længere. 88 sommerhuse ud af DanCenters 90 sommerhuse var lejet ud i pinsen af de danske gæster, og i juni og juli ser det også ud til, at hullerne i kalenderen bliver fyldte. Mange danskere holder desuden fast i deres bookninger, siger Egon Sørensen.

Da statsminister Mette Frederiksen fredag 29. maj meldte ud, at den danske grænse kunne genåbne fra mandag 15. juni for norske, tyske og islandske turister, hvis de bestilte seks overnatninger, annullerede Egon Sørensen alle de udenlandske bookninger i perioden 1.-15. juni.

- Da vi fik klar besked om grænseåbningen, gav det hurtigt nogle huller i bookingsystemet, men dem fyldte danskerne op straks. Så nu begynder vi faktisk at have mangel på sommerhuse, siger Egon Sørensen.

Nu mangler vi kun de hollandske turister, og dem plejer jeg også at have en del af. De er gode til at leje sommerhuse på østkysten, som sandsynligvis bliver fyldt fra ende til anden.

Egon Sørensen

Annonce

Halvdelen er danskere

Den tyske udenrigsminister meldte i onsdags ud, at Tyskland ophæver rejseadvarslerne for tyskerne 15. juni.

DanCenter-afdelingslederen vurderer dog allerede nu, at 40-50 procent af alle sommerhusudlejninger i juni og juli kommer til at bestå af danskere.

- Gæsterne bader og soler sig allerede ved Hvidbjerg, og hvis det gode vejr holder, så virker det til, at folk gerne være her. Men vi kunne nok ikke fylde de 90 sommerhuse i bookingsystemet, hvis ikke de udenlandske turister kunne begynde at komme herop, fortæller Egon Sørensen.

- Men som det ser ud nu, får jeg mere udsolgt, end jeg plejer.

Annonce

Hollandske turister mangler

Det er fortrinsvis tyskere, som lejer sommerhusene i Hvidbjerg-Høll-området hos DanCenter i Gårslev. I juli kommer nordmændene, da de har ferie på nogenlunde samme tidspunkter, som danskerne.

- Nu mangler vi kun de hollandske turister, og dem plejer jeg også at have en del af. De er gode til at leje sommerhuse på østkysten, som sandsynligvis bliver fyldt fra ende til anden, siger Egon Sørensen.

Hos Grundejerforeningen for Hvisbjerg, Høll og Mørkholt ser navnebror Egon Sørensen positivt på tilstrømningen af sommerhusbookninger, selvom mange af foreningens planlagte arrangementer i løbet af sommeren er aflyst.

- Der bliver jo et leben på herude, men på en anden måde, end der plejer. De lokale brugser i Egeskov og Gårslev, samt pølsemanden, iskiosken og sommercaféen vil komme til at drage nytte af sommerhusbookninger, siger grundejerforeningsformand Egon Sørensen.

- Men vi havde jo løftet flere arrangementer på benene, blandt andet til Sankt Hans, men dem er vi nødsaget til at aflyse i lyset af forsamlingsforbuddet. Men vi kommer stærkt igen næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce