Annonce
Give

Hos Elin og Villy er stabilitet nøgleordet

Elin og Villy Kristensen kan søndag 8. december fejre diamantbryllup. Foto: Børge Larsen
Søndag kan ægteparret Kristensen fejre deres diamantbryllup. Bortset fra en del flytten rundt i starten har de været fast tilknyttet Give i alle årene.
Annonce

Give: Det kræver sin kone og mand at holde sammen gennem tykt og tyndt i 60 år.

Men det har Elin og Villy Kristensen gjort søndag 8. december. Det har selvfølgelig ikke altid været en dans på roser.

- Men det betaler sig at holde ud og ikke mindst at holde sammen. Det har været det hele værd, lyder det samstemmende fra Elin og Villy Kristensen.

Det var ellers lidt af en tilfældighed at de overhovedet mødte hinanden. For selv om deres forældre ikke boede langt fra hinanden i henholdsvis Grønbjerg og Vorslunde, og selv om Villy Kristensen havde tjent på naboejendommen til Elins forældres ved Grønbjerg, så fik de først øje på hinanden til et bal i Hedegård Forsamlingshus i 1957.

På det tidspunkt var Villy Kristensen 19 år og i gang med at aftjene sin værnepligt. Orloven blev blandt andet brugt til ballet i Hedegård, hvor han og Elin altså for første gang så hinanden. Men så absolut ikke sidste gang.

De blev kærester og senere forlovede. I 1959 blev de gift.

- Hvis I vil giftes før jul, så må I hellere skynde jer, sagde Elins mor en dag i november og så blev brylluppet fastsat til 8. december, fortæller Villy Kristensen.

Annonce

Lidt flytten rundt

Det blev starten på en periode med hyppige skift af bopæl og jobs. Ikke hyppige i den moderne opfattelse af ordet, men hyppige ikke mindst i forhold til den stabilitet, der ellers har præget deres ægteskab.

Det var såmænd ikke rodløshed, der bragte parret rundt, men de flyttede sig efter de muligheder, der var for at få arbejde. Det bragte dem rundt i trekantområdet, men mest i nærheden af Give-egnen. Men en periode arbejdede han som lastbilchauffør på en mølle på Koldingegnen.

- Det var den gang, hvor man skulle kunne dokumentere et vist antal kørte kilometer pr. år for at beholde det store kørekort. Så jeg kørte meget korn, ikke mindst i høsttiden. Det var den gang, da mejetærskerne lagde kornet i 100 kilograms sække på marken. De skulle smides op i lastbilen, så der var var ingen problemer med at ligge stille, når det endelig blev fyraften, siger Villy Kristensen.

Men de vendte hjem til Give-egnen, først i Farre og siden selve Give. Og her er de så blevet. Det var da også her stabiliteten virkelig slog igennem. I 1971 fik han arbejde hos Gudnasons Stenhuggeri og det var det, der på nudansk hedder et godt match.

Han blev i jobbet med at køre det meste af Jylland og Fyn tyndt med især gravsten til kirkegårde. Et afvekslende job der årligt gav 45.000 kilometer på vejene. Imens arbejdede Elin blandt andet på Lego, hvor hun valgte at stoppe, da hun var 58.

Annonce

En stor familie

- Jeg ville egentlig gerne være blevet ved lidt længere, men tilbuddet om frivillig fratrædelse var godt. Og der var jo den usikkerhed, at hvis man sagde nej, kunne det blive til en opsigelse. Legos succes var også op og ned den gang, siger Elin Kristensen.

Lidt ustabile har de dog været gennem de snart 50 år, de har boet i Give. De har nemlig haft adresse tre forskellige steder. Først Skovvej, så Agerbølparken og nu på Knuds Høj i Hyldevang. På alle adresser har de været de første, der flyttede ind og de har absolut ingen planer om at flytte fra den nuværende bolig.

Det er dog ikke blevet til arbejde det hele. Sammen har de tre døtre og i alt syv børnebørn og seks, næsten syv, oldebørn. Det sidste har meldt sin ankomst til januar og går derfor glip af diamantbrylluppet.

- Det er lidt mærkeligt at tænke på, at man har et barnebarn på 40 år, lyder det eftertænksomt fra Elin Kristensen.

Det nyeste skud på stammen går også glip af det julepyntede hjem på Hyldevang, hvor man skal være forsigtig for ikke at støde ind i en nisse eller andet pynt. Men det er kun 2019-udgaven, det kommende oldebarn går glip af.

For julepynten er på plads, og måske udvidet, næste år ved samme tid.

Juleudsmykningen er også en del af den stabilitet, der har præget Elin og Villy Kristensens hele liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce