Annonce
Jelling

Hos Tania kan selv neglebidere få flotte negle

Tania Stagaard fra Jelling er indehaver af Nail It, som holder til i et lokale hos frisør Scarpi. Foto: Mette Mørk
Siden 1. maj har negleteknikeren Tania Stagaard drevet firmaet Nail It i et landligt erhvervsfællesskab ved Gammelby.
Annonce

Gammelby: Forestil dig, at du gennemfører en uddannelse, men at der først går 10 år, før du bruger uddannelsen for alvor og har den som fundament for din levevej.

Sådan er det for 35-årige Tania Stagaard.

Hun blev uddannet negletekniker, da hun var midt i tyverne. En række omstændighederne har gjort, at det først er nu - her 10 år senere - hun prøver at bygge sit eget firma på den læring og erfaring, hun har fra negletekniker-uddannelsen.

- Der skulle ske noget nyt, siger Tania Stagaard.

Skønhedskvinderne fra bondegården

Et erhvervsfællesskab med skønheden i centrum er blomstret op på en landejendom tæt ved Gammelby.

Her er der både mulighed for pleje af hår, negle og krop samt køb af festtøj hos firmaerne Scarpi, Nail It, Klinik Velvære og Butik Moesgaard.

I en artikelserie portrætter vi de forskellige firmaer og kvinderne bag.

Dette er andet afsnit.

Så derfor oprettede hun i maj firmaet Nail It.

Idéen opstod, da håret skulle klippes hos frisør Nadia Scarpi, der holder til på en gård tæt på Gammelby.

- Jeg har været kunde herude gennem længere tid. Jeg kunne forstå, at Nadia var ved at opstarte et lille erhvervsfællesskab med flere små firmaer, og så blev vi enige om, at det kunne være noget for mig, forklarer Tania Stagaard, som i mere private sammenhænge har holdt det negletekniske ved lige gennem årene.

Annonce

Kreativ forvandling

På vejen dertil, hvor Tania Stagaard er i dag, har hun blandt andet arbejdet i butik, været hos Lego, gjort rent for et rengøringsfirma og læst en handelseksamen. Oveni har der været et par år med barsel.

- Jeg har to drenge på fem og seks år, så der har været nok at se til, siger hun med et smil.

Men hun havde som nævnt brug for at prøve noget nyt i sit liv. Og derfor ville hun tilbage til neglene.

- Jeg vil gerne lave noget, der gør mig mere glad. Og det gør det eksempelvis, når jeg kan få lov at udfolde min kreative side. For mig er det helt fantastisk at se den forvandling, der sker, når en kunde med nedbidte negle kommer herfra med nogle meget flottere negle, som samtidig ser naturlige ud, fortæller hun.

Annonce

Komplementerer hinanden

En neglebehandling varer typisk mellem en og tre timer, alt efter hvad der helt præcist skal ordnes.

På adressen er også Butik Moesgaard, som sælger festtøj til kvinder. I den forbindelse har Tania Stagaard erfaret, at de komplementerer hinanden rigtig godt.

- Når kunderne har købt en gallakjole hos Ulla (ejer af Butik Moesgaard, red.), kommer nogle af dem ind til mig og får lavet negle, der matcher den pågældende kjole. Det er en af de store fordele ved, at vi er flere herude på matriklen, fordi vi kan hjælpe hinanden, fortæller Tania Stagaard, der også har taget et kursus i nailart (neglekunst), hvor kreativiteten får frit spil.


For mig er det helt fantastisk at se den forvandling, der sker, når en kunde med nedbidte negle kommer herfra med nogle meget flottere negle, som samtidig ser naturlige ud.

Tania Stagaard, Nail It


Nail It er også andet end negle, idet det også er muligt at blive spraytanet eller få en voksbehandling.

Om man er til det ene eller det andet - eller flere af delene - så foregår det på Gammelbyvej 67. Og efter nogle måneder på gården er Tania Stagaard godt tilfreds med beslutningen om at starte som selvstændig i de landlige omgivelser.

- Jeg elsker mit arbejde, konkluderer hun.

Tania Stagaard måtte holde helt lukket under coronaudbruddet i foråret. I stedet brugte hun tiden med neglekonkurrencer på sociale medier. Hver dag var der nye temaer, og flere gange løb hun med førstepladsen, der blev tildelt til den med flest likes. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce