Annonce
Vejle

Hotel har renoveret værelserne: Så nu er stolene polstret med gammelt fiskegarn

Maria Fryd Wehlers og Henrik Holm fra "Wehlers Furniture - for good" har stået for renoveringen. Foto: Flemming Larsen
45 værelser på Haraldskær er blevet totalt renoveret. Bæredygtighed og genbrug er nøgleordene bag den omfattende renovering.
Annonce

Vejle: - Nu håber vi, at covid-19-smitten stilner af, så vi igen kan få gæster i sengene.

Det er budskabet fra Kari Brandsgård, direktør for Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, der netop er blevet færdig med at totalrenovere 45 af hotellets i alt 51 værelser.

- Vi har haft håndværkere i huset, siden pandemien lukkede hotellet ned tilbage i marts. Og der er tale om den helt store renovering, fortæller Kari Brandsgård.

Kloakledningerne er skiftet, og det betyder, at alle klinker på badeværelserne er udskiftet. Og værelserne er indrettet på ny, blandt andet med nye gardiner, sengegavle, sengeborde og borde og malkeskamler.

Annonce

Den gamle staldstemning

- I tidernes morgen har der været malkekøer i staldene på den gamle herregård. Den historie vil vi gerne holde ved. I det hele taget vil vi gerne have folk til at føle sig hjemme, når de tjekker ind på Haraldskær. Og så lægger vi heller ikke skjul på, at vi går meget op i bæredygtighed. Det bærer moderniseringen også præg af, siger Kari Brandsgård.

Ud over sengegavlene er der fremstillet små skriveborde af EU-paller. Stoffet på spisestolene er vævet af gammelt fiskegarn, der er smeltet om. Foto: Flemming Larsen

- Sengegavlene er fremstillet i genbrugstræ fra EU-paller, som så er blevet lakeret. Helt almindelige stole er blevet polstret med gammelt fiskegarn, der er smeltet om og vævet. Bordene er også fremstillet af paller og malkestolene af genbrugstræ, fortæller Kari Brandsgård.

Annonce

De samme værdier

Det er parret Maria Fryd Wehlers  og Henrik Holm fra "Wehlers Furniture - for good", der har stået for indretningen af værelserne.


I tidernes morgen har der været malkekøer i staldene på den gamle herregård. Den historie vil vi gerne holde ved.

Kari Brandsgård, hoteldirektør


Parret mødte Kari Brandsgård for et års tid siden og fandt her ud af, at de delte værdier.

- Vi har alle en klar holdning til design og bæredygtighed. Tanken om genanvendelighed tiltaler os alle tre, siger Maria Fryd Wehlers.

Hun nævner for eksempel spisestolen, der nu er blevet polstret med gammelt fiskegarn. Det får Kari Brandsgård til at smile ved tanken om, at hun selv har været med til at indsamle det gamle fiskegarn.

Parret Maria Fryd Wehlers og Henrik Holm mødte Kari Brandsgård for et års tid siden og fandt her ud af, at de havde de samme værdier. Foto: Flemming Larsen

- Vi har et hus i Hvide Sande. Og når Vesterhavet for alvor viser tænder, nyder familien at klæde sig varmt på og lade vinden rive os i kinderne. Og så er jeg sådan indrettet, at jeg ikke kan lade være med at samle skrald på stranden, blandt andet fiskegarn, siger hun.

Kari Brandsgård ønsker ikke at sætte pris på renoveringen.

- Men i forhold til, hvad det normalt koster at indrette et hotelværelse på ny, vil jeg vurdere, at prisen her er cirka 40 procent af denne, røber Kari Brandsgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Give bragede op i jyllandsserien med maner

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Annonce