Annonce
Trekantområdet

Hoteldirektør i Kolding: Medarbejdere bliver mødt af krav om coronapas fra fredag morgen

Adm. direktør Peder J. Madsen (tv) og Food and Beveragemanager Jesper Kristensen (th) i dialog i hotellets køkken. Fra fredag bliver skal de ansatte fremvise coronapas, når de møder ind på arbejdet. Foto: Hotel Koldingfjord
Hotellet ved Kolding Fjord vil se coronapas fra de ansatte, når de møder ind fredag morgen og fremadrettet. Direktør mener, det vil øge trygheden mellem gæster og personale.

Kolding: Fra fredag morgen den 26. november 2021 skal medarbejderne på Hotel Koldingfjord huske et gyldigt coronapas, når de møder ind på jobbet.

- Vi passer på hinanden og vores gæster. Det skal være så trygt som overhovedet muligt at besøge og arbejde på Hotel Koldingfjord, og coronapasset er et oplagt element, vi tager i brug nu, siger Hotel Koldingfjords adm. direktør, Peder J. Madsen.

Også gæsternes coronapas skal vises lidt oftere fremover. Reglerne bliver ændret, så alle forsamlinger med over 100 deltagere nu skal vise coronapas. I forvejen er der krav om coronapas ved besøg i hotellets restaurant og café.

Annonce

- Jeg ser de nye tiltag som et klart signal om, at danskerne fortsat trygt kan samles til møder, konferencer og selskaber. Vi skal naturligvis tage hensyn og hjælpe hinanden, men vi skal ikke bliver unødigt nervøse, siger Peder J. Madsen.

40 millioner kroner i tab

De foreløbigt to nedlukninger af samfundet, som har haft konsekvenser for hotellet ved Kolding Fjord, har kostet virksomheden tabt omsætning for godt 40 millioner kroner.

Og selv om hotellet stadig kan forblive åbent med den nyeste restriktioner, så koster det også penge, når man er nødt til at sende smittede medarbejdere hjem. For at minimere den risiko, peger hoteldirektøren også på coronapasset som værktøj.

- Når smitten får lov at brede sig, har det stor betydning for en mindre virksomhed som vores. For hvis en medarbejder har været nærkontakt til en smittet - og vedkommende ikke selv er vaccineret - så skal personen sendes hjem med det samme, og der vil typisk gå en uge, før personen igen kan møde på arbejde. Imens skal vi betale løn, samtidig med at vi er nødt til at kalde en vikar ind for at passe vedkommendes arbejde, fordi vi har gæster, som skal betjenes. Det er ingen tænkt situation. Sådan en situation havde vi forleden, har Peder J. Madsen tidligere forklaret til JydskeVestkysten.

Krav om coronapas hos virksomheder

  • Fredag den 12/11 blev regeringen, FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og DA (Dansk Arbejdsgiverforening) enige om en trepartsaftale, der skal gøre det muligt for virksomheder at kræve, at ansatte viser gyldigt coronapas. 
  • Derudover var regeringen, FH og DA enige om at anbefale Folketinget, at den lov, som tidligere gav arbejdsgiverne mulighed for at pålægge ansatte at lade sig coronateste, genindføres.
  • Trepartsaftalen skal ifølge aftaleteksten være med til at skabe mere tryghed på arbejdspladserne og sikre, at virksomhederne kan mindske risikoen for stor smittespredning blandt de ansatte og tab af omsætning.
  • Muligheden for at kræve test af ansatte gælder kun i forhold til corona, og aftalen gælder så længe covid-19 kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: Kan du spise 5000 legoklodser: Lego anklages af svenske forskere

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce