Annonce
Erhverv

Hotelkæde forbedrer igen miljøet: Færre leverancer trods øget omsætning

Direktør Kari Brandsgård fortæller, at antallet af lastvognsleverancer af varer til Sinatur & Konference-kæden i 2018 er halveret til fordel for både miljø og økonomi. Arkivfoto: Leif Baun
Sinatur Hotel & Konferencekædens seks hoteller har halveret antallet af gange, hvor lastvogne leverer varer. Det giver både bedre miljø og bedre økonomi.

Vejle: I 2018 har Sinatur Hotel & Konference sænket antallet af vareleveringer med 45 procent.

Det sparer miljøet for 11,6 ton CO2, reducerer omkostningerne og er dermed endnu et bæredygtigt tiltag fra hotelgruppen.

I 2015 fik Sinatur Hotel & Konference leveret varer i alt 1026 gange fordelt på de seks hoteller. I 2018 er det antal faldet til 577, selv om omsætningen i samme periode er steget fra 151 til 163 millioner kroner. Færre leveringer er en gevinst for både miljøet og økonomien.

- En varelevering til et af vores seks hoteller belaster i gennemsnit miljøet med 25,9 kilo CO2. Når vi har fået 449 færre leveringer, har vi således opnået en samlet besparelse på i alt 11,6 ton CO2. Dertil kommer en økonomisk gevinst, fordi vi også opnår en bonus ved at samle vores indkøb, siger Kari Brandsgård, der er direktør på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference.

FoodService Danmark A/S, der står for leveringerne, belønner bevist kunder, der formår at reducere antallet af vareleveringer med bonus, fordi færre leveringer sparer på virksomhedens omkostninger.

Næste skridt er krav til emballage

Blandt flere bæredygtige tiltag, der skal medvirke til at skåne miljøet, er nye krav til emballage.

- I dag får vi alt for mange af vores varer i emballage, der ikke kan genanvendes. Derfor er vi i samarbejde med vores leverandører i gang med en omstillingsproces, hvor vi finder nye og smartere måder at få leveret varer på. Allerede i løbet af denne måned begynder vi eksempelvis at få leveret fisk i komposterbart materiale, der belaster miljøet langt mindre end de flamingokasser, vores leverancer af fisk hidtil er kommet i, forklarer Kari Brandsgård.

Sinatur Hotel & Konference har en målsætning om, at al emballage i fremtiden skal indgå som en del af en cirkulær økonomi.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce