Annonce
Navne

Hotelkongen af Munkebjerg begyndte som piccolo: Han bragte mad over til direktørvillaen

10. juli kan René Aarby Sørensen,  59 år, adm. direktør for Munkebjerg Gruppen, fejre sit 25-års jubilæum. Han trådte dog allerede ind ad døren på hotellet tilbage i 1977. Foto: Mette Mørk
I morgen, 10. juli, har René Aarby Sørensen 25-års jubilæum på Munkebjerg Hotel. De seneste 10 år har han været administrerende direktør for Munkebjerg Gruppen.

Vejle: En gang om året serverer hoteldirektør René Aarby Sørensen pølser med brød, lidt af det gule og lidt af det røde og hotdogs.

Det sker ved det klassiske motorløb Hill Climb. Hoteldirektøren trækker i pølsemandstøjet sammen med de andre ledere i Munkebjerg Gruppen, og overskuddet går hvert år til et godt formål.

Inden det klassiske motorløb i år, der finder sted første weekend i august, kan den administrerende direktør for Munkebjerg Gruppen markere sit 25-års jubilæum. Det sker 10. juli, hvor der holdes reception for direktøren.

Annonce

Begyndte som Piccolo

Historien om René Aarby Sørensen, 59 år,  er historien om  hotellets piccolo, som  for 10 år siden blev hoteldirektør for hele hotelkæden, Munkebjerg Gruppen.

René Aarby Sørensen blev ansat som piccolo på Munkebjerg Hotel i 1977. Allerede som ung havde han dog en stor portion forkærlighed til god mad, så der gik ikke længe, inden piccolouniformen blev skiftet ud med kokketøj.

Rene Aarby Sørensen

1977: René Aarby Sørensen begyndte på Munkebjerg Hotel som piccolo, men kom samme år i lære som kok.

1981: Aftjente sin værnepligt på Flyvestation Skrydstrup og senere på Vandel Flyveplads.

1982: Kok på Hotel Hvide Hus i Aabenraa.

1984: Køkkenchef på Hotel Holmsland Klit i Hvide Sande.

1985: Køkkenchef på Hotel Fåborg Fjord.

1989: Bestyrer af Børkop Vandmølle.

1991: Køkkenchef på Hotel Vis a Vis, i dag Hotel Legoland.

1995 Køkkenchef og senere food-and-beverage-manager på Munkebjerg Hotel.

2010: Administrerende direktør for Munkebjerg Gruppen.

- Senere samme år kom jeg derfor i lære som kok. Det var under Munkebjerg Hotels populære direktørpar Sonja og Henk Hagelstein. Hver aften bragte vi mad over i privaten til direktørparret og fik læst og påskrevet, hvis maden ikke var i orden, husker Réne Aarby Sørensen med et smil.

Her mange år senere bor René Aarby Sørensen selv i huset med fru Helle. Traditionen med at få mad bragt over er dog ikke blevet videreført - direktøren går nemlig gerne selv i køkkenet, fordi passionen for god mad fortsat er i behold.

Annonce

Som at komme hjem

René Aarby Sørensen er uddannet kok på hotellet, og siden han fik kokkehuen, har han blandt andet været omkring flyvevåbenet på Flyvestation Skrydstrup og Vandel Flyveplads og haft titler som souschef, køkkenchef, bestyrer, food-and-beverage-manager og direktør på visitkortet.

- Jeg har arbejdet andre steder som for eksempel på Hotel Hvide Hus i Aabenraa, Hotel Holmsland Klit, Hotel Fåborg Fjord og Børkop Vandmølle. Men "hjemme er bedst", derfor er jeg glad for, at jeg blev hentet tilbage til Munkebjergskoven, siger René Aaby Sørensen.

I dag står han som nævnt i spidsen for Munkebjerg Gruppen.

Seks skarpe

Hvilken musik lytter du til?

Jeg har en bred musiksmag, blandt andet Queen, der i begyndelsen af 70'erne blev kendt  for  "Bohemian Rhapsody".

Hvilken bog læser du lige nu?

Det bliver ikke til så mange bøger, men når jeg kaster mig over en bog, er det som regel en god biografi eller en krimi. 

Hvad ville du vise gæster som det første i Vejle?

Jeg ville nok vise dem den skønne natur, Vejle er omgivet af. Selv holder jeg meget af Vejle Ådal.

Hvilken kendt person vil du helst invitere på middag?

Jeg ville nok vælge den amerikanske præsident, Donald Trump. Ikke fordi jeg er fan af ham. Mere for at møde ham og forsøge at kunne forstå ham.

Hvad er din livret?

Jeg elsker god mad, især fisk og skaldyr. Blandt favoritterne er pighvar.

Hvilken app har du senest downloadet?

Det er Onedrive, som jeg bruger til at kunne hente dokumenter med - uanset hvor jeg befinder mig.

- Det er en livsstil at arbejde for Munkebjerg Gruppen. Hotellet er mit "barn". Og her 25 år efter, at jeg trådte ind ad døren, er jeg fortsat dybt betaget af hotellets mange trofaste gæster, personalet og især ejerkredsen.

- Geschwendtner-familiens passion for et vist niveau passer godt til mit temperament. Det er de samme værdier, jeg selv prøver at efterleve i hverdagen, både som menneske og som leder, siger René Aarby Sørensen.

Annonce

Ikke et kædehotel

Derfor ligger det også direktøren meget på sinde, at det ikke er et kædehotel, han står i spidsen for.

- Det, at Munkebjerg er et familieejet hotel, betyder, at der ikke er langt fra tanke til handling. Det har betydet og betyder den dag i dag meget, blandt andet under finanskrisen, efter den voldsomme brand for år tilbage og nu i forbindelse med coronakrisen.


Jeg har arbejdet andre steder. Men "hjemme er bedst", derfor er jeg glad for, at jeg blev hentet tilbage til Munkebjergskoven.

René Aarby Sørensen, administrerende direktør, Munkebjerg Gruppen.


- Mange af os i medarbejderstaben har været med i mange år. Det betyder, at vi gør tingene med en stor portion personlighed, siger Rene Aarby Sørensen.

Direktøren erkender, at jobbet ikke er et 37 timers job.

- I mit job er man hele tiden på, i al fald i tankerne. Det ekstra krydderi er til gengæld de mange positive oplevelser, man får forærende, siger René Aarby Sørensen.

Som for eksempel, da Munkebjerg Hotel holdt bryllup for prinsgemalens nevø, der blev gift med en pige fra Horsens, og med deltagelse af hele den kongelige familie.

- Det er selvfølgelig ikke dem alle, jeg kan sige noget om, smiler direktøren med et glimt i øjet.

En begivenhed står dog prentet i hukommelsen: Da EU-formandskabet var samlet på Munkebjerg Gruppens Hotel Opus i Horsens.

- Det var en begivenhed, vi løste til stor tilfredshed, og som Munkebjerg Gruppens andre hoteller nød godt af, husker Réne Aarby Sørensen.

En ting lovede René Aarby Sørensen sig selv, da han for 10 år siden tiltrådte jobbet som administrerende direktør for Munkebjerg Gruppen.

- Arbejdsdagen begynder med at gå en runde i huset. Det er den bedste måde at holde sig orienteret på. I et så stort "hus" som vores kan man heller ikke undgå, at der er en hel del møder. Når batteriet skal lades op, hopper jeg gerne i sadlen og giver tankerne frit spil, siger René Aaby Sørensen.

Privat nyder han også at slappe af sammen med sin hustru, Helle, og parrets fire børn Maria, Casper, Mathias og Cecilie, der har givet fruen og ham fem børnebørn.

- Og jeg går gerne i køkkenet, uanset om det er hjemme hos børnene, hjemme hos os eller i sommerhuset i Søndervig.

René Aarby Sørensens 25-års jubilæum fejres på dagen, fredag den 10. juli fra klokken 14 til klokken 17 i Munkebjergsalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

DBU: Kampen genoptages efter Eriksens kollaps

Annonce