Annonce
Ikast-Brande

Hotellet der blev til en biograf

Storegade 31 i Hans Breingarts streg. Anno 2021 har AJ Ruden showroom i lokalerne på hjørnet, dernæst ligger Telekæden, og i den tidligere cykelbutik er Wooltimo flyttet ind.
Madsens Hotel i Brande begyndte som afholdshotel og blev senere til Keaton Cinema

Brande: Brande har gennem tiden haft flere hoteller. Et af de hoteller var Madsens Hotel, der var placeret midt på Storegade. Hotellet blev bygget af Christian Vestergård i 1898 og han drev hotellet frem til 1913 som afholdshotel.

Senere i 1922 overtog hans svigersøn Thomas Madsen hotellet. Thomas Madsen fortsatte med en større renovering af hotellet. Samtidig blev der i 1925 opført en tilbygning med kontorer, som blev lejet ud til kommunalbestyrelsen.

På øverste etage blev der indrettet mødelokaler og en større sal til fester og større møder.

I maj 1947 overtog Burton Clausen hotellet og drev det helt frem til 1970.

Annonce

Fodboldjubel

En af højdepunkterne for hotellet var, da Brande IF i 1952 rykkede op i 3. division. Hele hotellet var fyldt op af BIF-fans, og jublen ville ingen ende tage, da holdet på udebane vandt 2-1 over Maribo.

En direkte telefonlinje fra Maribo blev betjent af den tidligere redaktør Tage Sabro, og jublen var ved at vælte hotellet. Holdet blev ved hjemkomsten modtaget på torvet i Brande af flere hundrede fans.

Da Burton Clausen stoppede som indehaver af Madsens Hotel i 1970, blev det overtaget af Svend Jakobsen. Det stolte og meget besøgte hotel blev revet ned i 1990.

En del af Madsens Hotel blev udlejet til "Keaton Cinema", der med flere initiativrige personer med Preben N. Housted og Erik Storél i spidsen lejede sig ind på første sal og startede med filmfremvisning i 1980 til 1985.

I 1982 så facaden på Storegade 31 en hel del anderledes ud end i dag. Arkivfoto: Jens-Chr. Kjær, Lokalhistorisk Arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce