Annonce
Vejle

Hov - pludselig indrømmede kommunen, at der faktisk var personaleflugt: Hjemmeplejedistrikt overvåges frem til næste sommer

Formanden for Vejle Byråds seniorudvalg, Kenneth Fredslund (DF), nedtonede i første omgang problemerne i hjemmeplejens Distrikt Vest 2. Men sent fredag eftermiddag lød der nye toner. "Der er brug for handling her og nu for at stoppe personaleflugten," sagde han i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Mette Mørk
Formanden for seniorudvalget, Kenneth Fredslund (DF), lover, at man vil lære af erfaringerne fra det omstridte Distrikt Vest 2, så man ikke ender samme sted om tre år.

Vejle: Tre mindre teams og en ledelse, der rykker helt tæt på. Samtidig vil distriktet blive fulgt tæt af administration og politikere frem til næste sommer.

Det er ifølge Vejle Kommunes politiske og administrative ledelse formlen på at få stoppet den personaleflugt, som man nu anerkender er sket fra hjemmeplejens Distrikt Vest 2 i Vejle.

I en pressemeddelelse fredag var seniorudvalgets formand, Kenneth Fredslund (DF), således citeret for følgende udtalelse:

Annonce

- Der er brug for handling her og nu for at stoppe personaleflugten.

Da avisen for 14 dage siden konfronterede samme formand og kommunens velfærdsdirektør med problemerne i Distrikt Vest 2, havde både den politiske og den administrative ledelse ellers travlt med at nedtone problemerne - blandt andet ordet personaleflugt.

Så hvad er der sket, siden man nu anerkender problemets omfang?

- Sammen med næstformanden (Niels Clemmensen (V)) har vi holdt møde med personalet på stedet - og det resulterede i, at vi bad forvaltningen om at finde en løsning, så der kan blive skabt ro på. Det er det, der er brug for nu, siger Kenneth Fredslund.

Større problemer

Niels Clemmensen har tidligere fortalt, at mødet overbeviste formand og næstformand om, at problemerne var større, end man havde fået indtryk af via de redegørelser, der var kommet til politikerne i seniorudvalget.

Og i sidste uge nåede man så frem til en løsning, hvor den hidtidige leder ikke indgår - en leder, som har været skarpt kritiseret af en række tidligere ansatte i distriktet.

Der vil ske strukturelle ændringer i hjemmeplejens Distrikt Vest i den kommende tid. Arkivfoto: Mette Mørk

- Der er lavet en fratrædelsesaftale med lederen. Mere kan jeg ikke sige. Det er ikke noget, vi blander os i som politikere. Det er op til forvaltningen, siger Kenneth Fredslund.


Det er vigtigt, at vi lærer af det her. Ellers risikerer vi jo at stå i samme situation om tre år.

Kenneth Fredslund (DF)


Distriktet bliver nu fulgt tæt. Udvalgsformanden forventer, at politikerne bliver orienteret løbende frem mod sommerferien. På det tidspunkt skal forsøget med de mindre teams og ledelse tæt på evalueres:

- Det er vigtigt, at vi lærer af det her. Ellers risikerer vi jo at stå i samme situation om tre år, siger Kenneth Fredslund.

I den pressemeddelelse, kommunen sendte ud fredag, lægges der op til, at man vil se på hele velfærdsområdet i lyset af forløbet omkring Distrikt Vest 2. På spørgsmålet, om det betyder, at man kan forvente en gennemgribende ændring af hele organiseringen på seniorområdet - måske med mindre enheder - svarer udvalgsformanden:

- Det må evalueringen vise. Vi må se resultatet af det, der nu sker i hjemmeplejedistriktet.

Annonce

Fokus på ledelse

Distrikt Vest 2 er ikke alene om at have været i fokus de seneste uger. Siden avisen begyndte at skrive om problemerne, har vi beskrevet stor udskiftning på Højagercentret i Jelling og senest de problemer, utallige lederskift har udløst på plejecenter Gulkrog i Vejles midtby.

Det får dog ikke udvalgsformanden til at frygte, at man står med et helt overordnet strukturelt problem - blandt andet med rekruttering af ledere. Heller ikke velfærdsdirektør Anne Mette Lund er bekymret. Ikke desto mindre kan man konstatere, at kommunen netop har genopslået stillingen som leder af det store plejecenter Bakkeager i Bredballe:

- Vi har stort fokus på ledelse - og jeg er sikker på, at at området drives ordentligt. Når det gælder Gulkrog, bliver der løbende fulgt op - også med orientering til udvalget, siger Kenneth Fredslund.

Annonce
Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige porno'poeter' skæmmer musikfestival og hvordan kan de blive ved at slippe afsted med den slags klamheder?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Erhverv For abonnenter

Her render de ansatte ikke af pladsen: Martin og Frank fejrer jubilæum som mekanikere

Debat For abonnenter

Hvad så, din lille gris af en festivalgæst? Avisens selvudråbte 'gammelsmølf' opfordrer dig til at gøre som tyskerne

Kultur For abonnenter

Han var ved at dø, og konen samlede ind til en ny lever: Hukommelsen forsvandt, og han skulle lære at gå og spille guitar igen: Fredag bragede han tilbage i Jelling efter 32 års fravær - så anmelderens briller duggede

Annonce