Annonce
Billund

Hovedgaden skal have sin egen helhedsplan

Her i den vestlige ende af Hovedgaden ligger flere parcelhuse. En ny helhedsplan skal nu slå fast, hvordan Hovedgaden skal udvikle sig. Arkivfoto.
Billund Kommune vil lave en helhedsplan, der skal give et fingerpeg om, hvordan Hovedgaden skal udvikle sig.

Billund: De fleste har nok bemærket, at Billunds bymidte gennem den seneste håndfuld år har ændret sig ganske markant. Nu er turen kommet til en af byens gennemgående gader, Hovedgaden.

Billund Kommune har besluttet sig for at øremærke en halv million kroner til, at der bliver lavet en helhedsplan for, hvordan Hovedgaden i fremtiden skal udvikle sig.

- Planen skal selvfølgelig passe sammen med Billund Byvision og ikke stikke ud derfra. Desuden er der nogle ting, som er der i forvejen, som skal respekteres og tænkes ind, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Billund Byvision viser i forvejen de overordnede rammer for, hvordan byen skal udvikle sig, og her skal denne helhedsplan være næste skridt på vejen.

- Billund Byvision er en mere overordnet plan. Med denne plan bliver det mere konkret, siger Per Nyhus.

Både huse og butikker

Hovedgaden er i dag en temmelig sammensat gade, selvom den ikke er specielt lang. Allerlængst mod vest på den modsatte side af Netto er den gamle cykelforretning ved at blive revet ned, så et nyt og meget omfattende byggeprojekt med masser af liberalt erhverv og lejligheder kan skyde op.

Ellers består den vestlige ende af Hovedgaden i høj grad af parcelhusbyggerier, mens den modsatte ende af gaden i højere grad bærer præg af bymidte med både butikker og spisesteder.

Kommunens forvaltning vil selv stå for undersøgelsen og kun i begrænset omfang bruge eksterne konsulenter.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce