Annonce
Trekantområdet

Hovedkvarter i konkursramt svinefarm er sat til salg for 60 mio. kroner

De fire ejendomme omkring Frørup, inklusiv hovedbygningen Trummersgård (billedet) er sat til salg for 60 millioner kroner. Kurator satser på at sælge ejendommene, der var en del af AC Farming, samlet. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Skråfoto, juni 2017

Tre måneder efter at en af landets største svineproducenter, AC Farming, der havde hovedkvarter ved Frørup ved Christiansfeld, gik konkurs, har konkursboet sat ejendommene i Frørup ved Christiansfeld til salg.

Frørup: Driften fortsatte på svinefarmene efter konkursen, men nu bliver de forskellige ejendomme, der var en del af AC Farming, solgt.

AC Farming, der havde flere ejendomme i Syd- og Sønderjylland, gik konkurs i midten af september, og nu er gruppen af ejendomme ved Frørup, der producerer smågrise, sat til salg for 60 millioner kroner. Samlet kan de fire ejendomme i Frørup rumme 1600 søer.

Samlet set var der cirka 75 ansatte i AC Farming, der havde en lang række gårde i Syd- og Midtjylland. Virksomheden havde i alt 8.000 søer, der årligt kunne producere cirka 250.000 smågrise. Midt i september begærede ledelsen selskabet konkurs.

- Det virker umiddelbart som om, at man bliver ramt af faldende svinepriser, og det presser resultatet. Så var man også vækstet relativt hurtigt. Det gav udfordringer driftsmæssigt og økonomisk. Og så virker det som om, at man manglede tilliden fra dem, der kunne komme med flere penge. Der opstod en usikkerhed omkring, om det ville komme til at flyve, siger advokat Jan Bruun Jørgensen fra Andersen Partners, som skifteretten har indsat som kurator.

Konkursen er så omfattende, at der er indsat yderligere to kuratorer til at redde trådene ud, men Jan Bruun Jørgensen har ansvaret for ejendommene i Frørup.

Annonce

Kort om AC Farming

AC Farming blev stiftet i 2017 og var blandt landets største svineproducenter. Selskabet havde omkring 8000 søer på ejendomme i Syd- og Midtjylland og producerede hvert år cirka 250.000 smågrise.Virksomheden drev 2200 hektar jord, hvor der blev produceret foder til det store landbrug.

Virksomheden var ejet af Jan Rodenberg, der også er administrerende direktør, og landmand Jonas Juhl og Carsten Lund Thomsen samt investor Jan Daugaard Pedersen fra Vamdrup.

Flere interesserede købere

Kuratorerne har efter konkursen kørt svineproduktionen videre med stort set det samme personale, men de har også indsat deres egen "opsynsmænd" til at have overblikket på de forskellige produktionssteder. Efter konkursen er tingene blevet delt mere op, så blandt andet produktionen i Frørup kører for sig selv.

- Vi gjorde os tanker om at reducere driften for at spare på omkostningerne, men efter vi havde vurderet på tingene, så besluttede vi, at der ikke var noget hente der. Så omfanget er det samme. Men konkursen har haft den konsekvens, at vi ikke låner af hinandens ressourcer, så er det blevet mere opdelt. Så vi ved, hvem der betaler hvad, siger Jan Bruun Jørgensen.

Kurator forsøger nu at sælge de fire ejendomme Frørup i en samlet handel. Ejendommene har i alt 1600 søer, der producerer smågrise op til 30 kilo.

- Der er interesse omkring det, bestemt. Og lige nu bliver der regnet på tingene i forhold til, hvor stor gæld man kan forrente. Det har vi en god konstruktiv dialog med køberne omkring. Der er flere, der regner på tingene. Og vi vil gerne sælge. Og det lykkes vel også, hvis alle læner sig lidt frem. Men det som "tricker" lidt det er, at efter svinepriserne har været rigtig dårlige, så er de på vej i den rigtige retning. Det vil give mere balance i tingene. Men vi skal selvfølgelig sælge på et tidspunkt, siger Jan Bruun Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce