Annonce
Give

Hovedstadens julegrønt kommer fra Give

Flittige hænder i gang med at binde guirlander. 48 meter blev det. De kommer til at hænge i københavnske kirker julen over. Privatfoto

På 14. år sørger lokale Y's Men for, at der kan blive granpyntet i nogle af de københavnske kirker. Det giver penge til klubbens lokale arbejde.

Førstballe: 34 juletræer i varierende højde, 48 meter guirlander, 32 bundter normansgran og to bundter rødgran, alle bundter på fem kilogram.

Det er, hvad Give Y's Men's Club Give i denne måned har sendt østpå. Målet er Vesterbro i København, hvor den lokale Y's Men's Club vil tage i mod og fordele tingene til kirkerne på Vesterbro.

I Dronningens by er der langt mellem træerne og endnu længere mellem grantræer, der kan bruges, når der skal pyntes op til advent og jul i kirkerne. Derfor har de to Y's Men's klubber gennem de sidste 14 år samarbejdet for at løse det problem.

De mange træer og den nødvendige gran blev fældet og klippet midt i måneden i en skov ved Grydedalsvej og bagefter blev guirlanderne klippet til og bundet hos Keld Thuesen på Førstballevej. I alt 16 kvinder og mænd fra Y's Men's Klub deltog i arbejdet med at forberede den københavnske jul

Mandag i denne uge blev træerne, pyntegrannet og guirlanderne hente af en vognmad. Under transporten til København er de store træer blevet pakket på lange paller. Det skal sikre, at de ikke bliver beskadiget undervejs.

Det er de store, slanke træer, der giver den største indtægt til de to Y's Men's klubber. For når alle omkostningerne er trukket fra, står der i omegnen af 20.000 kroner tilbage. De penge deler de to klubber imellem sig.

Det betyder, at de frivilliges indsats kommer unge og ældre i både Give og København til glæde. For pengene bliver brugt til de to klubbers mange projekter, hvis formål er at støtte svage grupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce