Annonce
Jelling

Hovsa, man måtte slet ikke cykle der - men nu passer skiltet

Dette skilt har i år faktisk været misvisende, da cykelstien fra Mølvangvej og hen til jernbaneoverskæringen er sløjfet. Cyklister skal ud på vejen at cykle. Men skiltet er på avisens henvendelse i starten af ugen nu fjernet. Foto: Søren Germann
Cykelsti på Fårupvej blev sløjfet af Vejle Kommune, der kom til at sætte et forkert skilt op. Nu er fejlen rettet.

Jelling: Det har i årevis været muligt at suse rundt på cyklen i svinget fra Mølvangvej og ned ad Fårupvej og videre derudad. Et fint cyklistlogo i asfalten har indikeret, at cyklister havde det for sig selv et stykke i sydlig retning.

Det er slut nu og har faktisk været det hele året.

Alligevel har det indtil nu været tilladt for cyklister at færdes på den delte sti. Hvis man har taget et skilt undervejs alvorligt...

Før busstoppestedet ved jernbaneoverskæringen på Fårupvej har et skilt i sydgående retning nemlig fortalt om en delt sti - altså for cyklister på venstre side (den asfalterede del) og for fodgængere på højre side (den flisebelagte del).

Det har Vejle Kommune nu rådet bod på, fortæller ingeniør i teknik- og miljøforvaltningen Camilla Mølgaard.

Hun erkender, at det er en fejl, at skiltet med den delte sti blev sat op.

Annonce

Det var da underligt

Vi kører for øjeblikket en serie om store og små spørgsmål i Jelling og omegn. Nok mest små, men vi udelukker ikke noget, for hvem ved i Jelling?

Er du faldet over noget, der undrede dig - et skilt, en vejføring, en grøft, et træ eller måske en ny runesten - så spørg løs.

Send dit spørgsmål til jelling@vafo.dk

Husk at medsende et billede af din iagttagelse. Så finder vi - måske - et svar.

Begge retninger

Da cykelstien er sløjfet, skal cyklister derfor også være opmærksomme på, at de fra Mølvangvej skal cykle på vejbanen og ikke på den gamle cykelsti.

Denne asfalterede sti bliver på et senere tidspunkt omlagt med fliser i stedet for, oplyser Camilla Mølgaard, der ikke kan sætte en dato på.

At cyklisterne nu skal køre sydpå på selve vejbanen, vurderer hun dog ikke som noget problem.

- Det har de altid kunnet i den modsatte retning, så vi er gået ud fra, at så kan de nok også gøre det i den anden retning, siger Camilla Mølgaard og uddyber, at hensynet til skolebørn på Bredagerskolen også er taget:

- Vi vurderede, at de, der bor nord for Mølvangvej - for eksempel børn, der skal cykle til skole - også har gode, alternative muligheder for at cykle den anden vej rundt for at komme i skole.

Gav et praj

Kommunen fjernede cykelstien efter adskillige drøftelser med Jelling Lokalråd i slutningen af 2019, og forklaringen var, at det ikke var smart, at cykelstien løb så snært forbi flere boligers udkørsler og Røde Kors-skolen.

- Og da der ikke var mere plads at gøre med, besluttede vi at fjerne cykelstien, fortæller hun.

Stien blev lavet om, men der rådede altså stadig en snert af forvirring. Det blev vi gjort opmærksom på af en ivrig cykelentusiast i Jelling, Søren Germann, der har undret sig over skiltningen og endda givet kommunen et praj via "Giv et praj"-ordningen.

Det løste tilsyneladende ikke sagen med skiltet.

Men efter avisens henvendelse i starten af denne uge har Camilla Mølgaard sat driftsafdelingen på sagen med at pille det forkerte skilt ned, og det er allerede sket.

Og så skulle det gerne cykle derudad igen - for både cyklister og fodgængere på Fårupvej.

Det rigtige skilt blev inden årsskiftet sat op i den anden retning - nemlig, at stien kun er for fodgængere - underforstået, at man kan forvente, at cyklister cykler ude på vejen. Foto: Søren Germann
Dette logo i asfalten i starten af Fårupvej ved Mølvangvej eksisterer ikke mere. Og asfalten er også snart en saga blot - der kommer fliser. Skærmprint: Googlemaps
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

112

Bilist kørte ind i siden på modkørende

Annonce