Annonce
Kultur

Hudløst ærlig koncertarrangør: 'Det ser sgu pænt skidt ud' - trods publikumsmagneter

- Vi kan mærke, at Vejle Alive falder sammen med, at der også sker meget i disse uger. Der er studenterfester, udlandsrejser og meget andet, der igen er muligt, siger Bjarne Rask. Arkivfoto: Mette Mørk
Der er ikke meget liv i koncertrækken "Vejle Alive". I et opslag på Facebook gør arrangør Bjarne Rask fra Bygningen status inden de første koncerter på fredag

Vejle: Der er ikke meget liv i koncert-arrangementet Vejle Alive her fire dage før premieren.

Billetsalget går så sløjt, at musikbooker Bjarne R. Rask fra Bygningen i Vejle i går i et opslag på sin Facebook-profil konstaterede følgende:

"Lad os nu bare være ærlige, i stedet for de sædvanlige forlorne forsøg med 'FÅ BILLETTER - skynd dig'... jeg gider det simpelthen ikke. Gennemskuelig devaluering af virkemidler er, hvad det vil være. For når folk kommer til koncerten, kan de jo se, hvor tomt der er...

Annonce

Vil hellere være ærlig og sige, det ser sgu pænt skidt ud, både for vi arrangører og artisterne. Så kom meget gerne ud af busken, hvis du ikke allerede har bestilt den all-inclusive billet til Mallorca, skal til jubilæum i swingerklubben, eller datteren har studenterfest..."

Rene ord for pengene må man sige. Men hvor skidt ser det ud?

Ifølge Bjarne Rask er der foreløbigt solgt omkring 1800 billetter til de ni dages koncerter, der er fordelt på tre scener.

Det er for få - men præcist hvor meget for få, tør Bjarne Rask ikke sige:

- Vi har et møde mandag, hvor vi gør status og får gang i en målrettet indsats, siger han og afviser samtidig, at der er planer om at aflyse koncerter.

Senfølger har ramt

Vejle Alive er et samarbejde mellem Vejle Musikteater, Bygningen og Jelling Musikfestival. Ideen er at skabe en festuge, og målet er - ifølge Vejle Alive's hjemmeside - at få hele byen som gæster og arrangører.


Toget har holdt stille på perronen, med motorerne slukket. Og der er et langt tog, med rigtig mange vogne, der nu skal trækkes i gang igen...

Bjarne Rask, musikbooker i Bygningen - på Facebook


Gæsterne kniber det, som det fremgår, med - på trods af navne som Folkeklubben, Hugorm (Simon Kvamms nye band, red.), Christopher, Carpark North og Lars Lilholt.

Læser man Bjarne Rasks opslag, er der ingen tvivl om, at branchen er ramt af senfølger af corona. Han sammenligner situationen med et tog, der har holdt stille og nu skal trækkes i gang.

Annonce

Folkeklubben trækker - Anne Linnet ikke

Fraværet af livekoncerter har fjernet opmærksomheden fra branchen. Samtidigt skal mange artister, ifølge Bjarne Rask, tilbage i gear for at få deres publikum tilbage. Og publikum skal vænne sig til at bruge penge på koncerter:

- Vi kan mærke, at Vejle Alive falder sammen med, at der også sker meget i disse uger. Der er studenterfester, udlandsrejser og meget andet, der igen er muligt, siger Bjarne Rask.

Enkelte bands, eksempelvis Folkeklubben, kan godt sælge billetter. Her er man oppe på cirka 350 tilskuere. Men ser man eksempelvis på salget til Anne Linnet, lader det meget tilbage at ønske. Og til et arrangement med tre nye bands, blandt andet Høker lørdag aften, kom der først lidt gang i salget i løbet af weekenden.

Derfor kan Bjarne Rask ikke bruge den seneste lempelse af publikumsreglerne til så meget. Nu må folk samles i sektioner af op til 500 personer.

"Knap er vi i musikbranchen blevet tildelt den længe efterspurgte sektionsopdeling á 500, på linje med fodbolden, for at kunne samle tusinder til koncerter, førend mange må erkende knap at kunne fylde én sektion," skriver Bjarne Rask og konstaterer, at der helt overordnet er brug for tålmodighed, før publikum vender tilbage.

Læs hele Bjarne Rasks opslag på Facebook.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce