Annonce
Kultur

Hudløst ærlig koncertarrangør: 'Det ser sgu pænt skidt ud' - trods publikumsmagneter

- Vi kan mærke, at Vejle Alive falder sammen med, at der også sker meget i disse uger. Der er studenterfester, udlandsrejser og meget andet, der igen er muligt, siger Bjarne Rask. Arkivfoto: Mette Mørk
Der er ikke meget liv i koncertrækken "Vejle Alive". I et opslag på Facebook gør arrangør Bjarne Rask fra Bygningen status inden de første koncerter på fredag

Vejle: Der er ikke meget liv i koncert-arrangementet Vejle Alive her fire dage før premieren.

Billetsalget går så sløjt, at musikbooker Bjarne R. Rask fra Bygningen i Vejle i går i et opslag på sin Facebook-profil konstaterede følgende:

"Lad os nu bare være ærlige, i stedet for de sædvanlige forlorne forsøg med 'FÅ BILLETTER - skynd dig'... jeg gider det simpelthen ikke. Gennemskuelig devaluering af virkemidler er, hvad det vil være. For når folk kommer til koncerten, kan de jo se, hvor tomt der er...

Annonce

Vil hellere være ærlig og sige, det ser sgu pænt skidt ud, både for vi arrangører og artisterne. Så kom meget gerne ud af busken, hvis du ikke allerede har bestilt den all-inclusive billet til Mallorca, skal til jubilæum i swingerklubben, eller datteren har studenterfest..."

Rene ord for pengene må man sige. Men hvor skidt ser det ud?

Ifølge Bjarne Rask er der foreløbigt solgt omkring 1800 billetter til de ni dages koncerter, der er fordelt på tre scener.

Det er for få - men præcist hvor meget for få, tør Bjarne Rask ikke sige:

- Vi har et møde mandag, hvor vi gør status og får gang i en målrettet indsats, siger han og afviser samtidig, at der er planer om at aflyse koncerter.

Senfølger har ramt

Vejle Alive er et samarbejde mellem Vejle Musikteater, Bygningen og Jelling Musikfestival. Ideen er at skabe en festuge, og målet er - ifølge Vejle Alive's hjemmeside - at få hele byen som gæster og arrangører.


Toget har holdt stille på perronen, med motorerne slukket. Og der er et langt tog, med rigtig mange vogne, der nu skal trækkes i gang igen...

Bjarne Rask, musikbooker i Bygningen - på Facebook


Gæsterne kniber det, som det fremgår, med - på trods af navne som Folkeklubben, Hugorm (Simon Kvamms nye band, red.), Christopher, Carpark North og Lars Lilholt.

Læser man Bjarne Rasks opslag, er der ingen tvivl om, at branchen er ramt af senfølger af corona. Han sammenligner situationen med et tog, der har holdt stille og nu skal trækkes i gang.

Annonce

Folkeklubben trækker - Anne Linnet ikke

Fraværet af livekoncerter har fjernet opmærksomheden fra branchen. Samtidigt skal mange artister, ifølge Bjarne Rask, tilbage i gear for at få deres publikum tilbage. Og publikum skal vænne sig til at bruge penge på koncerter:

- Vi kan mærke, at Vejle Alive falder sammen med, at der også sker meget i disse uger. Der er studenterfester, udlandsrejser og meget andet, der igen er muligt, siger Bjarne Rask.

Enkelte bands, eksempelvis Folkeklubben, kan godt sælge billetter. Her er man oppe på cirka 350 tilskuere. Men ser man eksempelvis på salget til Anne Linnet, lader det meget tilbage at ønske. Og til et arrangement med tre nye bands, blandt andet Høker lørdag aften, kom der først lidt gang i salget i løbet af weekenden.

Derfor kan Bjarne Rask ikke bruge den seneste lempelse af publikumsreglerne til så meget. Nu må folk samles i sektioner af op til 500 personer.

"Knap er vi i musikbranchen blevet tildelt den længe efterspurgte sektionsopdeling á 500, på linje med fodbolden, for at kunne samle tusinder til koncerter, førend mange må erkende knap at kunne fylde én sektion," skriver Bjarne Rask og konstaterer, at der helt overordnet er brug for tålmodighed, før publikum vender tilbage.

Læs hele Bjarne Rasks opslag på Facebook.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce