Annonce
Vejle

Hul i DGI Husets bassin - tre måneder uden vand

For anden gang siden den nye del af svømmehallen i DGI Huset stod færdig, skal bassinet fyldes med vand. Det koster mere end 100.000 kroner i vand og vandafledningsafgift at tømme og fylde bassinet. Arkivfoto: Mette Mørk
DGI Huset lukkede vand ud af 50 meter-bassinet i april på grund af en lækage, som bliver udbedret nu. Svømmerne kan vende tilbage senest 10. august.
Annonce

Vejle: DGI Husets 50 meter-bassin er tømt for både svømmere og vand.

Til gengæld har svømmehallen besøg af fire italienere, som i denne uge kravler rundt i den smalle gang mellem bassinets membran og den støbte væg rundt om bassinet.

Her er der i månedsvis piblet vand ud fra bassinet, og den lækage er årsagen til, at DGI Huset endnu ikke har kunnet invitere gæster og Vejle Svømmeklubs medlemmer indenfor i bassinet efter corona-genåbningen.

Forklaringen på lækagen skal formentlig findes i midterbroen, som kan køres frem og tilbage over bassinet. Broen kører en anelse skævt, og det ser ud til at give problemer med den fire millimeter tykke membran, som holder på klorvandet. Arkivfoto: Mette Mørk

- I efteråret blev vi for alvor klar over, at der var en lækage i bassinet, for der løb vand ud hele tiden. Vi kunne ikke lokalisere hullet, og importøren mødte op med dykkerudstyr for at prøve at lappe det fra vandsiden, men det lykkedes ikke at stoppe det. Derfor var meldingen, at vi var nødt til at tømme bassinet, og det har hele tiden været planen, at det skulle ske i sommerferien, fortæller DGI Husets direktør, Roland Christiansen.

Annonce

Valgte at tømme bassin

Siden kom coronakrisen skyllende, og da alle landets svømmehaller blev tvangslukkede, valgte DGI Huset i april at tømme bassinet for vand for at spare energi på at varme vandet op.

På det tidspunkt lød meldingen fra regeringen, at svømmehallerne først skulle åbne i fase 4, så DGI Huset holdt fast i sin plan om at få repareret bassinet i sommerferien. Derfor har bassinet været uden vand i nu tre måneder.

Lukning skaber kø

DGI Huset må undvære 50 meter-bassinet, og det skaber til tider kø ved indgangen til svømmehallen.

Forklaringen er corona-restriktionerne, som betyder, at der højest må være 115 personer i svømmehallen ad gangen i denne tid.

- Vi har tidspunkter, hvor der opstår kø, og hvor vi først lukker gæster ind, når andre går ud. Men folk har ikke ventet længere end et kvarter på at komme ind, og coronakrisen har gjort, at vi er mere tolerante over for hinanden, så folk er tålmodige, siger Roland Christiansen, direktør i DGI Huset.

DGI Huset må have én gæst per fire kvadratmeter vandspejl og øvrige arealer, og derfor er den midlertidige lukning af 50 meter bassinet med til at begrænse antallet af gæster.

- 50 meter basssinet havde givet os nogle aflastningsmuligheder, fordi mange søger herind for at svømme baner eller bruge boards og kajakker. Derfor kunne vi godt have brugt vandet nu, hvor der er knald på i svømmehallen, siger direktøren.

- Da vi pludselig måtte åbne 15. maj, havde vi hevet proppen ud af bassinet. Det havde vi ikke gjort, hvis vi ikke skulle have lækagen repareret, for det koster et sekscifret beløb i vand og vandafgift at tømme og fylde bassinet igen. Men da det er en reklamationssag, er det ikke noget, vi selv skal betale, siger Roland Christiansen.

Annonce

Broen kører skævt

Om det er den italienske bassinproducent eller leverandøren af midterbroen - som køres frem og tilbage i bassinet - der får regningen, kan han ikke svare på.

Men forklaringen på lækagen skal formentlig findes i broen, som kører en anelse skævt i samlingerne. Det kan slide på membranen.

Fire italienere kravler i disse dage rundt i gangene under gulvet i DGI Husets nye svømmehal. Her er bassinet ikke opført med klinker på betonvægge. Bassinet består af en membran, som bliver holdt på plads af en stålkonstruktion med stivere. Arkivfoto: Mette Mørk

- Vi kan se, at der ligger vand under, men ikke, hvor det kommer fra. Men håbet er, at italienerne er færdige med reparationen onsdag eller torsdag, så vi kan begynde at fylde vand i bassinet i næste uge. Officielt har vi sagt, at bassinet genåbner 10. august, når skolerne begynder. Men kan vi komme i gang før, gør vi det. Hver dag tæller, siger direktøren.

Annonce

Svømmere må udenbys

Han er bevidst om, at mange af gæsterne savner at svømme baner, hvilket ikke er muligt i den  anden og ombyggede del af svømmehallen, som har åbent hele sommeren.

- Jeg ved, at triatleterne kører til Fredericia og andre steder, og svømmeklubben higer også efter at komme tilbage. Klubbens bedste konkurrencehold holder ikke sommerferie, så de kører også andre steder hen og træner, siger Roland Christiansen.

DGI Husets direktør, Roland Christiansen, ærgrer sig over, at der ikke er vand i 50 meter bassinet. Det rammer svømmeklubbens medlemmer og svømmehallens gæster, da coronarestriktionerne og bassinlukningen betyder, at DGI Huset højest må have 115 gæster inde ad gangen. Arkivfoto: Mette Mørk

Han ærgrer sig over lukningen, for med halvkedeligt sommervejr trækker svømmehallen mange gæster til sig. Ikke mindst, fordi mange familier holder ferie hjemme i år på grund af coronasituationen, og børn har gratis adgang på udvalgte tidspunkter af dagen - som en del af folketingets sommerpakke.


Officielt har vi sagt, at bassinet genåbner 10. august, når skolerne begynder. Men kan vi komme i gang før, gør vi det. Hver dag tæller.

Roland Christiansen, direktør, DGI Huset Vejle
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce