Annonce
Vejle

Hul igennem: Bruddet i vandledningen ved Gammelhavn er endelig lokaliseret

Det har været et vanskeligt arbejde at finde frem til bruddet på vandledningen under Gammelhavn, men nu er det langt om længe lykkes, fortæller Trefors vandforsyningschef. Arkivfoto: Mette Mørk
Fredag formiddag lykkedes det folk fra Trefor Vand at sende et kamera ned i den vandledning under Gammelhavn, som forrige mandag gik i stykker og fik vand til at fosse ud.

Vejle: Det har været småt med nyheder fra Gammelhavn i de seneste mange dage.

Her har folk fra Trefor Vand siden sidste mandag ellers arbejdet intenst på at finde ud af, hvordan det kunne lade sig gøre, at en 500 millimeter stor distributionsledning med rent drikkevand pludselig sprang og lod store mængder vand fosse op af jorden i sådan en grad, at kørebanen ved tunnelen ved Gammelhavn er blevet ødelagt.

Det viste sig hurtigt sværere end ventet at grave ned til vandledningen og dernæst at finde det sted, hvor bruddet er sket.

Det skyldes ikke mindst, at vandledningen blandt andet løber under Vejle Å, men også, at den er ført under 70 centimeter beton ved Sjællandsgade.

Men fredag formiddag skete der endelig en afgørende udvikling i arbejdet.

- Vi har fået videoinspektion ind i ledningen og kan se, at den er kollapset, der hvor vandet kom op i viadukten, fortæller Lars Skjerning, der er vandforsyningschef hos Trefor.

Annonce

Vi har fået videoinspektion ind i ledningen og kan se, at den er kollapset, der hvor vandet kom op i viadukten.

Lars Skjerning, vandforsyningschef, Trefor

Eksperterne skal se video

Det lykkedes langt om længe at komme ind i vandledningen med et kamera, efter at folkene på stedet havde gravet sig ned til en ventil, der er placeret omkring 100 meter fra det område, hvor bruddet er sket.

- Det kunne lade sig gøre, fordi vi fjernede brøndkonstruktion over ventilen og gravede derned på en forsvarlig måde, fortæller Lars Skjerning og tilføjer:

- Vi har haft stor fokus på arbejdssikkerheden. Det går forud for alt andet, men vi har været begunstiget af, at det ikke regnede i dagene op til, at vi skulle grave.

Videoinspektionen har vist, at der er kommet en masse materiale ind i vandledningen i forbindelse med bruddet.

Det har også betydet, at kameraet kun er blevet ført hen til der, hvor materialet i ledningen begynder at hobe sig op. Derfor ved man ikke, hvor langt et stykke af ledningen, der er ødelagt.

- Men nu ved vi præcist, hvor vi skal grave ned, og vi har fået noget videomateriale, som nogen kan forholde sig til. Videoen skal gennemgås af eksperter fra Rambøll, og så skal der træffes beslutning om, hvad der skal ske derfra, fortæller vandforsyningschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

38 færdselssager på en eftermiddag

Annonce