Annonce
Give

Hul på bylden: Otte millioner kroner på vej til Gives nye idrætscenter

På et møde i marts præsenterede blandt andet Jørgen Lundgaard byrådspolitikerne for ideen om et samlet idrætscenter i Give. Nu er der kommet "startpenge" til projektet. Foto: Jim Hoff
Budgetforlig sender penge til det store idrætsprojekt i Give. Dermed kan projektets indledende faser sættes i gang, og fem års arbejde kan gå fra teori til praksis.

Give: Torsdag aften ved 21-tiden kunne byrådsmedlem Gerda Jørgensen (V) fra Give over telefonen fortælle, at Vejle Byråd har bevilget otte millioner til igangsætningen af fase 1 på det store samlede idrætsprojekt i Give. Beløbet er en del af det budgetforlig, alle partier i byrådet står bag.

Dermed gik der afgørende hul på bylden i det 75 millioner dyre projekt, der skal samle alle byens idrætsfaciliteter på Søndermarken.

Projektet er delt op i faser over en fireårig periode, og med de otte millioner på startkontoen kan både styregruppen bag visionsplanen bag det samlede idrætscenter og Give Idræts Sundheds- og Kulturcenter (GISK) nu for alvor ane konturerne af en realisering af projektet.

- Jeg er som folkevalgt byrådsmedlem i Give både glad og lettet over, at vi kunne finde de her otte millioner kroner til idrætsprojektet i Give. Med de otte millioner kroner som startkapital er der grobund for at gå i gang med store dele af fase 1 i projektet. Blandt andet kan der nu laves en kunststofbane til fodbold ved Søndermarkshallen, ligesom der nu kan arbejdes målrettet og konkret med flere af delmålene i fase 1 af projektet, siger Gerda Jørgensen.

I forligsteksten hedder det: "Der afsættes otte millioner kroner i 2020 til opstart af projektet om et kommende idrætsanlæg i Give, herunder medfinansiering af en kunstgræsbane ved Søndermarkshallen samt til beplantning."

Jeg er som folkevalgt byrådsmedlem i Give både glad og lettet over, at vi kunne finde de her otte millioner kroner til idrætsprojektet i Give.

Gerda Jørgensen (V)

Annonce

Kommunalt engagement

Som udgangspunkt lå der et ønske fra Give om 12.675.000 kroner til fase 1, men Gerda Jørgensen mener, at man med de otte millioner kroner nu kan få en god start på projektet.

- Jeg ser de her penge som en kommunal blåstempling - også økonomisk - af idrætsprojektet i Give. Nu kan vi komme i gang. Vi ved, kommunen er med os, og så er det op til folkene bag projektet at få det bedste ud af de første penge fra kommunen. Nu handler det om få lavet projektering og få kigget på, hvordan man skal igangsætte det her projekt bedst muligt. Jeg er personligt både glad og lettet over, at det nu endelig bliver til noget med det samlede idrætscenter i Give, siger Gerda Jørgensen.

Formanden for GISK, Michael Egsgaard er også "ovenud lykkelig" for den kommunale bevilling på otte millioner kroner.

- Det er helt fantastisk. Nu sker der endelig noget. Det har vi ventet på længe, og det er dejligt, at byrådet nu definitivt viser sit engagement i vores fine idrætsprojekt. Det har været et langt sejt træk siden 2014 at nå hertil. Nu er vi her, og nu venter der så et kæmpearbejde forude med projektering, udlicitering og så videre, siger Michael Egsgaard.

- Det er vigtigt, at vi kan konstatere, at nu har kommunen forpligtet sig også økonomisk, Det er det allervigtigste for os. Vi når nok ikke i mål med hele projektet udelukkende på kommunale midler, så nu skal vi ud og finde flere penge, så vi også når i mål med det samlede projekt om fire år. Men hvor er det dog rart, at der nu endelig er lys for enden af tunnelen, konstaterer Michael Egsgaard.

Han er sikker på, at det samlede foreningsliv i Give vil modtage denne her besked med armene i vejret.

Formanden for Give Idræts-, Sundheds- og Kulturcenter, GISK, Michael Egsgaard glæder sig over, at man nu kan starte på den mere konkrete del af det samlede idrætscenter. Foto: Børge Larsen
Byrådet vedtog torsdag at afsætte otte millioner kroner til det store idrætsprojekt i Give. Dermed kan projektets indledende fase skydes konkret i gang. Foto: Jim Hoff
Den samlede finansieringsplan for det nye idrætscenter i Give kører i fire etaper over fire år og enden med en samlet udgift på 75 millioner kroner. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce