Annonce
Egtved

Humle-hobby har vokset sig for stor til farfars garage

En øl skyllet ned på halvandet sekund. Det er et hit hos oelbong.dk's kunder. - Vi har optimeret ølbongens funktion, så øllen skydes afsted på ingen tid, forklarer Joachim Enggaard.

Hvis du mangler inspiration til at få sat fut i julefrokosten har Joachim Enggard måske det helt rigtige - en ølbong.

Randbøl: Julefrokostsæsonen er i fuld gang, og mangler du lidt inspiration til at sætte ekstra gang i festen, så er Joachim Enggaard manden at spørge.

Faktisk ved han så meget om emnet, at han har bygget en virksomhed - oelbong.dk - op omkring det, og den vokser støt år for år. Det begyndte tilbage i 2012, da den 28-årige forretningsejer sammen med sin bror, David Enggaard, begyndte at sælge et lille sortiment af ølbonger - et instrument, der gør det muligt at drikke en hel øl på blot få sekunder.

Ølbonger er stadig at finde på hjemmesiden, men har fået selskab af flere andre festlige remedier såsom drukspil, poolborde og kostumer, og i dag er firmaet leveringsdygtigt i stort set alt, en ølelskende festabe kunne ønske sig. Det har lønnet sig ved en omsætning, der stiger støt år for år og en vækst, der har krævet ny lagerplads.

- Firmaet har rykket sig rigtig meget de seneste fem år, og hvert år er omsætningen minimum fordoblet. Det startede som en hobbyvirksomhed i vores farfars garage, hvor vi kunne have vores lille lager. Nu er det en reel forretning med 250 forskellige produkter, og vi har et lager på 500 kvadratmeter, som er helt proppet, fortæller 28-årige Joachim Enggaard.

Annonce

Da vi startede firmaet, vidste vi ikke, hvor det ville bære hen ad, og mange sagde, at det ville man ikke kunne leve af, men i dag er det blevet en reel forretning.

Joachim Enggaard

Går all-in på firmaet

Lageret ligger ved Randbøl, hvor Enggaard-brødrene også er vokset op. De startede virksomheden, mens de begge studerede, men efter David Enggaard blev uddannet ingeniør, valgte han at satse på et job inden for den branche.

Joachim Enggaard, der i dag bor i Randers, holder dog fast i firmaet på egen hånd, mens han passer sin professionelle håndboldkarriere i Randers HH ved siden af.

- Jeg er gået all-in på firmaet. De penge, jeg tjener, bruger jeg på at udvikle virksomheden, for jeg vil altid gerne nå et skridt længere og sørge for, at virksomheden hele tiden flytter sig, så vi altid kan tilbyde kunderne produkter til skarpe priser og af høj kvalitet, siger Joachim Enggaard.

Kundegruppen, som denne farverige forretning henvender sig til, er primært danske unge mellem 16 og 25 år, men der findes også kunder i ældre aldergrupper og udenfor landets grænser.

- Vi sælger også til England og Tyskland, og i de lande stiger vores vækst lige så meget som i Danmark, siger Joachim Engaard.

Alt med måde

I centrum af den voksende virksomhed står det remedie, der startede det hele - ølbongen - og i Joachim Engaards optik hitter den så meget, fordi den sætter gang i festen og pirrer konkurrencegenet.

- Det er bare sjovt, at man kan drikke en øl på halvandet sekund. Vi har lavet vores ølbonger med gennemsigtige rør, så man kan følge med i, hvor hurtigt det går, og det giver det hele et ekstra skud konkurrence, forklarer han.

Han anbefaler dog, at man går til legen med mådehold.

- Vi opfordrer ikke til at drikke mange øl på denne her måde, men vi ved også, folk bliver fulde alligevel, så vi vil bare gerne være med til at gøre det lidt sjovere, siger Joachim Enggaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce