Annonce
Børkop

Hummelmose: Flyt kabelparken til Mørkholt eller Hvidbjerg

Kabelparken i Hvide Sande. Sådan kan det også måske komme til at se ud ved Mørkholt-Høllområdet. Det foreslår Peder Hummelmose (V). Arkivfoto: Silas Bang

Vejle Byråd har i mange år arbejdet på at få en såkaldt kabelpark til Vejle, men den beslutning er der ikke længere politisk enighed om. Men kan den ikke ligge i Vejle, så flyt den i stedet til Hvidbjerg eller Mørkholt. Det foreslår Peder Hummelmose (V).

Mørkholt/Hvidbjerg: Idéen om en kabelpark i Vejle er kommet i så høj politisk søgang, at kabelparken med fordel i stedet bør trækkes ud til Høll eller Mørkholtområdet.

Det foreslår Peder Hummelmose (V), der gerne så, at hvis kabelparken ikke kan blive til noget ved Albuen i Vejle, er det nærliggende at åbne den et andet sted, nemlig ved en af fjordens andre helt store badeområder.

- Det står for min egen regning, og det er, hvad det er, nemlig et forslag. Men jeg synes, det giver god mening, at hvis det ikke kan ske i Vejle, så er Mørkholt eller Hvidbjerg et oplagt sted at lægge sådan en kabelpark. Ved at flytte det hele til det område, vil det virkelig kunne understøtte de aktiviteter, som i disse år allerede er i gang. Og endda i et område, hvor det er nemt at komme til fra både Vejle, Fredericia og Kolding, siger han.

Annonce

Kabelpark i Vejle

En kabelpark er park på vandet, hvor der er kabler mellem nogle master. De kabler kan blandt andet trække folk på vandski rundt. Altså uden en motorbåd til at trække foran.Det er muligt at etablere en kabelpark i Vejle Fjord mellem Albuen og Vejlefjordbroen. Det konkluderer det rådgivende ingeniørfirma Cowi, som Vejle Kommune har bedt foretage en vurdering.

Cowi lister en række udfordringer op som først skal løses. De spænder fra høj bølgegang i fjorden, flytning af muslingebanker og uddybning af fjorden til en mulig VVM-screening, begrænsede parkeringsforhold ved Albuen og modstand fra lokale foreninger.

Anlægget er beregnet til at koste 8,7 millioner kroner.

SF har været mod idéen om en Kabelpark helt fra start, mens Socialdemokraterne nu har meldt ud, at man ikke ønsker parken.

Stort trækplaster

En kabelpark er et center, hvor der dyrkes vandski og surfbording på vandets bølger. Det hele trukket af kabler. Sådan en kabelpark vil, ifølge Peder Hummelmose, trække mange nye turister og vandglade gæster til området.

- Det vil blive et stort trækplaster, og det vil skabe ekstra meget liv i området, for det er virkeligt noget, som folk gerne vil køre langt for at besøge, siger han.

En kabelpark vil også betyde, at der skal bygges nye faciliteter, toiletter, iskiosker og så videre.

- Hvilket også er til gavn for alle andre, også campingpladserne og sommerudlejningerne, siger Peder Hummelmose, der, som tidligere formand for teknisk udvalg, har arbejdet en del med det politiske arbejde bag kabelparken.

Ved ikke hvor præcist

Kabelparken er en idé, som har groet i mange måneder, ja år, hos politikerne i Vejle Kommune, og parken er egentligt tænkt til at ligge ved Albuen i Vejle. Men den tanke er i politisk modvind, for senest har Socialdemokraterne trukket sin støtte til at arbejde videre med planerne i Vejle. Socialdemokratiet frygter blandt andet, at kabelparken vil skæmme i den del af fjorden.

Men ifølge Peder Hummelmose er kabelparken en god idé, der stadig bør forfølges.

- Vi var før valget næsten alle alle enige om, at kabelparken lyder som en god idé, men sådan er det ikke længere, og så mener jeg, at et kompromis kan være, at vi forsøger at etablere den i Mørkholt, Hvidbjerg eller Høllområdet, siger Peder Hummelmose.

Han har ikke det endelige bud på, hvor den helt præcist skulle ligge.

- Det skal selvfølgelig undersøges grundigt, men det er ikke støj, man skal frygte, for det støjer ikke ud over nogle hvin og grin fra de glade sommergæster, der bruger aktiviterne, siger Peder Hummelmose.

Hvornår der findes et endeligt svar på, om planerne i Vejle bliver til noget eller ej, ved man ikke endnu. Der er afsat 400.000 kroner til at få foretaget forundersøgelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Efter bekymrede miner og bredside til politikerne: Vi tjekker Vejles gågade for tomme butikker

Vejle

Rockerrapperen A'typisk droppet fra plakat til koncert i Løget

Annonce