Annonce
Egtved

Hun gør det for sin søster og for den gode sag

"Just do it" - står der så fint på Heidi Lind Seides t-shirt, og det er netop et motto der passer perfekt på hendes tanker omkring den kommende søndag, hvor hun sammen med sin søster, Lone Seide, der er ramt af sclerose, skal ud og banke på dørene i 6040-området. - Det handler nemlig om bare at komme afsted og gøre det, lyder det fra Heidi Lind Seide. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Søndag 9. september samler familier og venner ind til kampen mod sclerose, og heriblandt er Heidi Lind Seide. Hendes søster fra Gravens blev ramt af clerose for tre år siden, og Heidi Lind Seide har opfordret sig selv, sin familie og vennerne til at gå med ud og banke på dørene.

Gravens: Avisen har mødt 39-årige Heidi Lind Seide og hendes 46-årige søster, Lone Lind, der for tre år siden fik konstateret sclerose, for at høre hvad den kommende indsamling "Venner og Familie mod sclerose", søndag 9. september, betyder for de to søstre.

Annonce

Det betyder meget for mig at kunne hjælpe på denne her måde, for jeg kan jo ikke gøre så meget andet i forhold til min søsters sygdom.

Heidi Lind Seide

Om at gøre en forskel

For Heidi Lind Seide var der ikke et øjebliks tvivl da hun hørte om muligheden for at kunne samle ind til forskning omkring sclerose.

- Det betyder meget for mig at kunne hjælpe på denne her måde, for jeg kan jo ikke gøre så meget andet i forhold til min søsters sygdom, lyder det fra Heidi Lind Seide. Hun fortæller videre, at hendes mand, børn, svigerforældre, veninder og kolleger også har sagt ja til at gå ud med indsamlingsbøsserne denne dag, hvilket hun naturligvis er neormt glad for.

- Folk har virkelig været hurtige til at melde sig på banen og gå med på søndag, det er bare vildt fedt, konstaterer Heidi Lind Seide imens hun sender sin søster, Lone Lind et frisk smil henover kaffebordet i villaen, hvor Lone Lind bor sammen med hendes mand og deres to sønner i Gravens.

Lone giver den også gas

Lone Lind virker til at have accepteret, at nu må leve med sclerose resten af livet, men den uvished, som sygdommen også fører med sig, er ikke noget, der altid er nemt at forlige sig med.

- Det er en sygdom man ikke kan forberede sig på, uvisheden om hvad der sker få dage, måneder eller år frem, kan godt være hård. Selvfølgelig tackler man det så godt man kan hen ad vejen, men man ved aldrig præcist, hvornår og hvordan tilstanden forværres, forklarer Lone Lind. Hun fortæller også, at der er tre forskellige typer af sclerose. Der er den Attakvise sclerose, som er kendetegnet ved såkaldte attaks. Og så er der den Primære- og Sekundære progressive sclerose. De tre former kan vise sig forskelligt hos den enkelte, men er alligevel kendetegnet ved nogle særlige mønstre i sygdomsforløbet, og alle udvikler sig med tiden.

Lone Lind arbejder på flextid i en tandklinik, men den dag hun må stoppe på arbejdsmarkedet, er hun sikker på, at hun vil bruge endnu mere tid på Scleroseforeningen, end hun gør nu.

- Det kunne være mega spændende at arbejde mere for Scleroseforeningen. De som sidder der er nogle enormt dygtige mennesker og deres arbejde gør en kæmpe forskel, siger Lone Lind.

Og selvom Lone Lind er sclerose-ramt vil hun da også være at møde i gadebilledet søndag 9. september. Faktisk er hun indsamlingsleder i blandt andet hele postnummerområdet 6040, og også hendes mand og deres to sønner vil hjælpe med både indsamling og optælling denne dag. Ikke nok med det, så har søstrene Heidi Lind Seide og Lone Linds forældre også meldt sig på banen for at samle ind. Så man kan vist roligt sige, at der er givet fuld gas for at frivillige kommer på gaden næste søndag med indsamlingsbøsserne, og skulle der sidde én eller flere derude, som gerne vil hjælpe denne dag, så er der stadig både ledige ruter og indsamlingsbøsser. Man behøver bare gå ind på hjemmesiden sammenmodsclerose.dk, og tilmelde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce