Annonce
Kultur

Hun gik på togskinnerne for at tage sit eget liv og var indlagt på psykiatrisk hospital i halvandet år: Sådan kom Trine på rette kurs

Som 14-årig gik Trine Omø på skinnerne, fordi hun ville tage sit eget liv. Da toget kom, valgte hun livet. Foto: Morten Stender Damkjær
Trine Omø har flere gange været der, hvor hun ikke længere orkede livet. I et opslag på de sociale medier kom hun i kontakt med sangerinden Mathilde Falch, og nu har hun taget sin ukulele under armen og fortæller om sin sårbarhed. Snart kommer hun til Vejle.

Vejle: "Jeg vil give et indblik i min verden, for selv om min bagage til tider har været tung, er min historie også fyldt med håb, glæde, styrke, sejre og livsmod".

Budskabet fra Trine Omø er krystalklart, og fik da også sangerinden Mathilde Falch til at invitere hende med på en koncertrække med titlen "Stærk og Sårbar".

Den kendte sangerinde Mathilde Falch, der er ambassadør for Landsforeningen Sind, har også selv været psykisk sårbar, og fik under corona-pandemien og den første nedlukningen idéen til koncerterne.

Annonce

- Et opslag på de sociale medier bekræftede mig i, at jeg havde ramt noget. De fleste af os har på et eller andet tidspunkt i vores liv oplevet sårbarhed, det har jeg selv, og det var også musikken, der hjalp mig.

- Og det er da også blevet til 12 koncerter rundt om i landet, med tre artister ved hver koncert, siger Mathilde Falch, der selv har spillet i Bygningen flere gange, og som har et helt specielt forhold til Vejle.

- Bygningen er et unikt spillested til små, intime koncerter. Derfor skulle Vejle også med på turnéplanen, lyder det fra Falch, der nævner, at de øvrige koncertsteder bliver i mindre byer i Udkantsdanmark.

Går du med selvmordstanker?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har, og du kan gøre det anonymt.

Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra klokken 11 til 05, ligesom du har mulighed for at chatte med Livslinien.

Sind har også en rådgivningstelefon på 70 23 27 50. Den er åben alle hverdage fra klokken 11 til 17.

Trine Omø har også været indlagt på et psykiatrisk hospital i halvandet år. Hun har siden 2012 fået det bedre og bedre.

En følsom fortælling

Trine Omø, der i dag bor i Aarhus, gik som 14-årige på togskinner for at tage sit eget liv og var senere igen indlagt på et psykiatrisk hospital i halvandet år

- Jeg ville gøre en ende på livet, men i sidste øjeblik før toget kom, sprang jeg af skinnerne. Og hoppede i stedet på toget og rejste ud i verden.

12 koncerter

  1. Mathilde Falch står bag 12 koncerter rundt om i landet med titlen "Stærk og Såbar".
  2. Trine Omø giver koncert i Bygningen søndag 30. januar, og der er gratis adgang til koncerten.
  3. Det sker i sker i selskab med to andre koncertnavne, nemlig MC Hansen og Astrid Nora.

- Det kom der senere en sang ud af. Og der er også kommet en sang ud af tiden op til, under og efter indlæggelsen på psykiatrisk hospital, siger Trine Omø, der i foråret 2022 sender sin debutalbum "Elektriske Stød" med 16 numre på gaden.


Jeg ville gøre en ende på livet, men i sidste øjeblik før toget kom, sprang jeg af skinnerne. Og hoppede i stedet på toget og rejste ud i verden.

Trine Omø, kunstner
Effter Trine Omø tog sin ukulele under armen og begyndte at bruge musikken og fortællingen som et våben mod sårbarheden, er hun kommet på rette kurs. Foto: Jørgen Nielsen
Annonce

Sproget er simpelt

Selv om Trine Omøs liv til tider har været udfordrende, er alle sangene vinklet positivt.

- Mine fortællinger er fyldt af håb og optimisme. Jeg oplever, at jeg bevæger mine lyttere med både musikken, teksterne og det jeg fortæller om de enkelte sange.

- Alle mine sange er små fortællinger fra mit liv. Sproget er simpelt og teksterne er danske, siger Trine Omø, der nævner, at det er gået den rigtige vej i livet for hende, efter hun tog sin  ukulele under armen og begyndte at bruge musikken og fortællingen som et våben mod sårbarheden.


Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce