Annonce
Kultur

Hun kan stadig: Genhør med en mørk kvindestemme fra 1980'erne

Kort før koncertstart nedlagde Pretenders forbud mod fotografering af gruppen under koncerten på Jelling Musikfestival. Her er i stedet et foto af pladsen, som den så ud mens Pretenders spillede. Undervejs i koncerten tyndede det ud i publikum. Foto: Mette Mørk
Chrissie Hynde gav faktisk en god koncert med Pretenders lørdag aften. Men tilskuertallet var lavt.

Jelling: Pretenders ser ud til at være glemt af publikum. Men enkelte af gruppens numre er ikke.

Det må blive konklusionen, efter at Jelling Musikfestival lørdag aften som næstsidste indslag på den store scene bød på Pretenders. En gang var det et rockband med punkpræg. Men i løbet af 1980'erne fik gruppen flere hits, og musikken blev mere melodiøs. De seneste 30 år har bandet primært været Chrissie Hynde plus forskellige studiemusikere. Dog er den originale trommeslager, Martin Chambers, fortsat med i gruppen. Guitarist James Walburne leverede også en markant indsats i koncerten.

Annonce

Kendt men ukendt

Mange mennesker kender sangen "Don't Get Me Wrong". Men langt færre ved, at den er med The Pretenders. Det samme kan sige om sange eller coverversioner som "I got You, Babe", "Back on the Chaingang", "I'll Stand By You" og "Middle of the Road". Vi fik lov at høre dem alle. Fælles for dem var klangen af 1980'er guitarer, til tider med en lyd af rockabilly i baggrunden, samt den dybe, mørke, udtryksfulde stemme, som Chrissie Hynde stadig synger med.

På "Brass in Pocket", som vi også fik, synger hun at gøre hvad som helst for at få den udkårnes opmærksomhed. Det gjorde hun nok ikke i Jelling, men hun fik så heller ikke ret meget opmærksomhed fra Jellingpublikummet. Ikke en gang den opmærksomhed hun faktisk fortjente. Men måske var der efter fire dage ikke rigtig mere lytteevne tilbage i folk. Kulden sendte også nogle hjem. Ufortjent for snart 68-årige Chrissie Hynde, der trods alt en gang var en af rockens foregangskvinder og stadig er lytteværdig.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce