Annonce
Hedensted

Hund blev syg efter badetur og døde: Kommune har ikke set tegn på giftige alger

Midt på kyststrækningen mellem Juelsminde Strand Camping og Bjørnsknude har ægteparret Pia og Jørgen Meier været vant til, at deres hund har taget ture i vandet. Efter en vandtur fredag blev den syg, og lørdag døde den. Årsagen kendes ikke. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Ægtepar i Juelsminde har mistet toårig golden retriever, som blev syg efter badetur i Juelsminde. Det er uvist, hvorfor hunden blev syg.
Annonce

Juelsminde: I Juelsminde opstod der hen over søndag og mandag bekymring om giftige alger i badevandet.

Bekymringen kom sig af at et opslag i gruppen "Det sker i Juelsminde" på Facebook.

Her blev der advaret om, at noget var galt med vandet, og at der måske var giftige alger i det.

Afsenderen, Pia Meier fra Juelsminde, skrev opslaget efter at have mistet sin blot toårige golden retriever. Den blev syg og kastede op efter en badetur fredag og døde lørdag.

- Det, der skete var, at vores hund døde meget pludseligt lørdag. Så min mand og jeg tog fat på hende, vi havde købt hunden af og informerede hende om det. Hun sagde, at det lød meget som algeforgiftning. Derfor reagerede jeg og skrev til folk, at jeg tror, noget er galt med vandet herude, forklarer Pia Meier.

Opslaget er blevet delt og kommenteret af mange. De fleste takker for advarslen.

- Der er selvfølgelig nogle, der skriver, at jeg ikke kan tillade mig at skrive det og skabe panik, men det var ikke min mening at skabe panik. Meningen var at advare folk og måske få nogen hos kommunen op af stolen, så vandet kunne blive undersøgt, forklarer Pia Meier.

Annonce

Kommune har ikke set alger

Advarslen er da også nået frem til Hedensted Kommune.

Her er man ikke bekendt med, at der skulle være giftige alger i vandet.

"Der bliver jævnligt taget prøver af badevandet, og så sent som i fredags, 3. juli, er der udtaget prøve af badevandets kvalitet. Badevandskvaliteten tjekkes for bakterielle forhold, men prøvetager skal også notere, om der er andet ved vandkvaliteten, fx hvis der konstateres alger. Prøvetageren har ikke bemærket noget. Kommunen har også kun observeret klart vand ved Storstranden", fremgår det af en orientering på kommunens hjemmeside.

Kommunen skriver desuden, at der er taget kontakt til Miljøstyrelsen, som holder øje med algeforekomster og iltsvind, og at der vil blive oplyst nærmere, hvis der viser sig at være problemer.


ADVARSEL, ADVARSEL. Der er åbenbart noget galt med vandet (måske giftige alger) I går døde vores dejlige Mille (golden retriever) kun to år gammel, og i dag har vi hørt at også en labrador er død. Det går utrolig hurtigt, så bader jeres hund ved stranden, så skal den omgående skylles i frisk vand, og den må ikke slikke sig. Lov mig at passe på jeres guld. Det er forfærdeligt at miste sin hund !

Pia Meier i opslag på Facebook søndag


Annonce

Dødsårsag er uvis

Golden retrieverens dødsårsag blev ikke undersøgt nærmere, da den lørdag blev fragtet til dyrlæge i Hedensted. Den blev ikke obduceret.

Hunden havde døjet med eksem på poterne og fik medicin mod det, men fejlede ellers intet.

Den var vant til at tage en tur i vandet i Juelsminde mellem pumpestationen og Bjørnsknude, fortæller Pia og Jørgen Meier, der i øjeblikket kan kun gisne om, hvad hunden egentlig er død af.

De har efter den umiddelbare afvisning af algeproblemer skrevet til kommunen for at høre, om udledt spildevand kan have gjort hunden syg.

Hos Hedensted Dyreklinik, der modtog hunden, har man haft flere henvendelser om hunde med maveproblemer de seneste par uger. De andre tilfælde kan dog ikke specifikt kobles til ture i lokalt badevand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Annonce