Annonce
Vejle

Hunde skal hjælpe børn med læseproblemer

Bibliotekar, Lone Petersen, Fredericia Bibliotek, med nogle af de bøger, hun vil anbefale 14 ordblinde børn fra kommunens folkeskoler at læse, når de i morgen skal læse - for en hund. Metoden sikrer, at der ikke er så meget pres på for at gøre det rigtigt, som hvis det havde været for en forælder, en pædagog eller i klassen.
Annonce
I morgen og yderligere to søndage i denne og næste måned skal 14 mere eller mindre ordblinde børn fra Fredericias folkeskoler læse højt for en hund. En særligt trænet corgi, papillon og schæfer fra Nordjyllands Dyreadfærdsklinik er hyret af Fredericia Bibliotek og kommunens pædagogiske udviklingsgruppe til et nyt forsøg på biblioteket.
Annonce

Oplevelse af succes

Børnene i alderen 8 til 11 læser 20 minutter fra en selvvalgt god bog, og de robuste hunde - der også bruges til at skabe tryghed og adspredelse på plejehjem - lytter. - Hundene er vant til at forholde sig roligt, og idéen er, at en hund ikke kommenterer eller fordømmer. Den er bare rar at læse for, forklarer bibliotekar, Lone Petersen, der selv er ordblind: - Metoden bruges meget i USA og med gode resultater. Håbet er, at børnene får opbygget en læseglæde og får en god oplevelse. En rapport om forløbet skal deles med skolerne, der på den måde måske kan trække på erfaringerne med læsehundene.
Annonce

Bløde puder og frugt

Børnene må have deres forældre med, men når der skal læses, er de alene med hunden. Der er bløde puder, frugt og saft, og de andre børn og hunde kan i ventetiden snuse rundt på biblioteket. I forsøget deltager foruden bibliotekar Lone Petersen og kommunens pædagogiske udviklingsgruppe også hundenes træner og en specieluddannet pædagog med speciale i at arbejde med børn og læsehunde. Fredericia Bibliotek har i flere år arbejdet med ordblinde. Blandt andet med særlige rundvisninger, ligesom en computer i udlånet er installeret med et program, der både læser en skrevet tekst op og hjælper med at stave ud fra de fejl, ordblinde oftest begår.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce