Annonce
Hedensted

Hundeejer i coronakrise? Fire spørgsmål du skal stille dig selv først

Inden man kaster sig hovedkulds ud i livet som hundeejer, er der flere ting, man skal holde sig for øje. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Dyrlæge Susanne Klinge Bundgaard giver sine bud på, hvad man som potentiel nyslået hundeejer skal holde sig for øje, inden man udvider familien med en firbenet ven.
Annonce

Hedensted: Listen af spørgsmål for en helt ny hundeejer er ganske naturligt mange.

Men inden bekymringerne om træning og motion trænger sig på, er det netop nu vigtigt at stille sig selv en række spørgsmål inden anskaffelse.

Af hensyn til både hunden og familien har dyrlæge Susanne Klinge Bundgaard fra Hedensted Dyreklinik givet sine bud på, hvad de vigtigste er.

1. Har du tiden?

En hund skal luftes to-tre gange dagligt, og afhængig af behovet for lydighedstræning og pelspleje kan man hurtigt påregne to timers "arbejde" hver dag ved at holde hund.

Og det ændrer sig ikke, blot fordi man efter coronatiden pludselig har andre interesse, der igen er tid til.

- Det gode ved en hund er, at man tilbringer tid med den. Men man kan ikke bare smide den i skabet mandag til fredag og så tage den frem i weekenden, hvis vejret er passende til en gåtur, siger Susanne Klinge Bundgaard.

2. Hvilken race?

Indbegrebet af den rette hund er individuelt og skal blandt andet vurderes ud fra ønske om aktivitetsniveau, størrelse og behov for pleje.

Er man på helt bar bund anbefales det at tage en test på Dansk Kennel Klubs hjemmeside.

- Pas på, at du ikke forelsker dig for meget i én race. Alle hundehvalpe er jo søde, men det skal også passe til familien, når den er voksen, siger Susanne Klinge Bundgaard.

3 Hvad er forhistorien?

På grund af det pludselig boom i antallet af nyslåede hundeejere er der skabt et marked for ulovlig import af særligt østeuropæiske hunde.

Dem skal man efter bedste evne gå langt uden om, så i stedet for at finde det billigste på Den Blå Avis eller en tilfældig Facebook-gruppe, bør man være meget omhyggelig med, hvem man køber af. 

- Særligt hunde, der oprindeligt kommer østfra, skal man passe på. Jeg har set så mange gange, hvordan de er dårligt "bygget" og kommer med en lang række helbredsproblemer, der overrasker ejerne, siger Susanne Klinge Bundgaard.

4 Vil du leve længere?

Hvis du ejer en hund, er der 24 pct. lavere risiko for at dø tidligt, mens risikoen for at få en hjertesygdom ligeledes falder drastisk.

Det konkluderer forskellige undersøgelser, der peger på, at særligt de talrige lufteture og øget social velvære er blandt grundene.

- Det sænker blodtrykket, øjer immunforsvaret og skaber et socialt samspil. Så ud over den helt nærliggende glæde i at have hund, er der også en lang række andre fordele, siger Susanne Klinge Bundgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce