Annonce
Vejle

Hundelorte er brændbart affald

Det giver ikke meget mening at samle hundelorten op i en plastikpose og så bare lade posen ligge i naturen, mener de hos Grønt Forum. Forrige weekend fandt den årlige oprydning i naturen sted, og i den forbindelse blev der desværre fundet temmelig mange af den slags fyldte poser med knuder på, oplyser foreningen.
Omtanke - I skove og budskadser i byerne er der opstået en ny og uhensigtsmæssig trend.

Nogle hundeejere samler pligtskyldigt deres hunds ekskrementer op i en plasticpose, hvorefter hele herligheden bliver smidt i den nærmeste busk.

Af hensyn til de, der færdes på stier og fortove, er det fint, at hundelorten kommer væk, men hvis den pakkes ind i en plastikpose og derefter smides i naturen, har hundeejeren skabt et endnu større problem, end hvis han lod den ligge.

I skoven

Lad hundens efterladenskaber ligge i skoven.

Hundelorte, der ligger frit i naturen, nedbrydes hurtigt. Det er fordi, bakterier, fluer, larver, myrer og andre insekter hurtigt begynder at spise af affaldet.Bakterier og insekter spiser ikke plastik, og derfor kan hundelorten i posen i princippet komme til at ligge der i busken i mere end 400 år afhængig af den plastiktype, posen er lavet af.

Derfor opfordrer skovejerne nu til, at hundeejerne ikke samler hundelortene op i skoven men i stedet med en pind skubber dem af vejen væk fra stierne.
Annonce

I byen

Går man tur med sin hund i byen, skal man tage hundelorten med hjem til brændbart affald.

I byerne og andre steder, hvor der færdes mange mennesker, er lortene naturligvis ikke så lækre, og vi skal rense mange sko og støvler, hvis hundene bare får lov at skide løs. I en stor by som København bliver der for eksempel luftet cirka 20.000 hunde hver dag, og deres samlede "produktion" kunne faktisk fylde en stor bus.

Hvis du kommer forbi en offentlig skraldespand, er du velkommen til at smide posen i denne. Hvis du ikke møder offentlige affaldsspande på din rute, er det vigtigt, at du hjemme putter hundelorten i den sorte affaldspose. I Vejle Kommune må du slet ikke bruge de grønne poser til hundelorte. Hundelorten er ganske vist organisk, men de virksomheder, der laver biogas af indholdet i de grønne poser, vil ikke modtage grønne poser med ekskrementer.
Annonce

Ideer til hundeejerne

Der findes et kæmpe udvalg at fikse beholdere til hundeplastikposer, som kan vedhæftes hundesnoren og på den måde hjælper hundeejeren med at huske at få posen med ud på turen. Men en ting er, at du har posen med, og en anden, hvordan du kommer af med posen igen.

Heldigvis er der nu ved at være smarte produkter på markedet, der også løser problemet med, at det ikke er så rart at gå videre med en fuld pose. Googl dig frem på din computer. Så vil du hurtigt støde på flere virksomheder, der sælger smarte tasker både til dig og hunden, og som på en fiks måde gør det overkommeligt at bære posen hjem til den sorte skraldespand.

For eksempel kan man på hjemmesiden www.bagadoodog.com finde flere løsninger. Du kan også gå til din lokale dyreforretning og opfordre dem til at skaffe produkterne hjem, hvis de ikke allerede har dem.
Annonce
Vejle For abonnenter

Da Else Marie skiftede navn, begyndte folk at møde hende på en anden måde: - Det er en anden type fyre, der skriver til mig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Lå stønnende på en båre i retten: 48-årig københavner dømt for forsøg på at dræbe vejlenser med kniv og kogende vand

Vejle For abonnenter

Læs de nedslående svar på Jans henvendelse til Vejdirektoratet: 'Der er ét ord for det, og det er borgerfjendsk'

Vejle

Flere - især kvinder - brugte coronaår til at skifte navn: Så mange vejlensere fik nyt fornavn i 2020

Vejle Boldklub For abonnenter

Vanvittig rækker ikke efter vanviddet i Vanløse; VB scorede tre mål i tillægstiden og vandt 4-3

Navne

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Billund For abonnenter

Sosu-elever hos bedemanden: Døde slipper en vind, når man flytter dem - og det er helt naturligt

Vejle Boldklub

Se videoanalysen: VB scorer tre mål i overtiden og vender truende fiasko til sejr

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

'Det gør ondt i hjertet': Populært vægmaleri malet over uden varsel - kulturpolitiker er rasende

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Vejle For abonnenter

Se videoen: Den store maskine bider i godsbanegården - derfor pilles bygningen ned fra den fjerne ende

Erhverv

'Mille' er tilbage, efter stress og angst tvang hende til at smide saksen: - Til sidst kunne jeg ikke engang gå ned og handle

Annonce