Annonce
forside

Hunden Malle søger læsemakkere i Vejle

Anne Siewertsen og læsehunden ?Malle? er klar til at modtage børn også i Vejle. foto: Vejle Bibliotek
Annonce
vejle - På billedet ses "Malle". Hun er Vejles første "læsehund", og hun vil hun gerne i kontakt med børn, der har lyst til at læse højt for hende. Det lyder umiddelbart en smule besynderligt, men forklaringen er, at "Malle" og hendes ejer Anne Siewertsen er frivillige i initiativet "Læsehunde.dk".

Her er idéen, at børn, der har svært ved at læse, kan få styrket selvtilliden ved at læse højt for en hund, mens hundens ejer sidder ved siden af og holder sin mund.

Hunden skaber tryghed, og den retter ikke, når barnet kløjs i teksten eller går i stå et øjeblik.
Annonce

Får styrket læsefærdighed

Erfaringerne fra initiativet fortæller, at børnene rent faktisk får styrket deres læsefærdighed på den måde, og nu får børn i Vejle for første gang mulighed for at nyde godt at denne service.

Anne, der er i lære som veterinærsygeplejerske på Vejle Dyrehospital, løb på initiativet på Facebook.

Og glad som hun er for dyr - og børn - var hun ikke sen til at lægge billet ind som Vejles første frivillige på Læsehund.dk.

- Nu mangler vi bare nogle børn, fortæller Anne og uddyber om projektet:

- Tilbuddet er bedst for børn i alderen fra 1. til og med 3. klasse. Der, hvor de godt nok kan læse, men hvor mange stadig har lidt svært ved det. Men der er principielt ingen aldersgrænse sat, fortæller Anne.
Annonce

Godkendt læsehund

Anne har været til en test og godkendelse på Odense Dyrehospital, inden "Malle" kunne få bundet det lilla tørklæde som halsen som bevis på, at hun er godkendt læsehund.

- Det kommer til at foregå på den måde, at jeg sætter et æggeur til 15 eller 20 minutter, hvor barnet læser højt. Derefter laver min hund nogle tricks, og vi hygger lidt sammen med barnet. Hvis et barn har lyst til at læse videre, aftaler jeg sammen med forældrene, hvornår det kan ske. Det skal jo også passe med min arbejdstid, fortæller Anne.

Man kan melde sig til på hjemmesiden: laesehunde.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce