Annonce
Børkop

Hundeture for seniorer var en succes: Bella blev normal igen

LOF Trekantens kursus 'Er du senior - og har du hund' gentages til september, da det har vist sig at være en succes. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Under en lang periode af coronakrisen har seniorer og deres hunde været isoleret derhjemme. Det har et netop afsluttet kursus gjort op med, som gentages til september.
Annonce

Andkær Vig: LOF Trekanten har hver mandag eftermiddag siden slutningen af juni budt på et kursus kaldet "Er du senior - og har du hund", der har hevet personer over 65 år og deres hunde mere eller mindre ud af isolationen under coronakrisen.

Efter seks mandage med gåture i skov og langs bølgeskvulp er kurset nået til ende. Men til september gentages kurset, da det har været en succes at vandre i den frodige natur med hundene som følgesvende.

For både hunde og mennesker har turene gjort underværker.

- Min hund Bella kedede sig og var blevet bange for andre hunde, da vi isolerede os under coronakrisen. Jeg er jo i en risikogruppe, og Bella har kunnet mærke, at der var noget galt. Men efter de tre første mandage i løbet af dette kurses er Bella blevet normal igen. Det hjælper, at hun socialiserer sig med de andre hunde og os, der går i flok, fortæller Annalise Bai fra Fredericia.

Hun har boet i sit kolonihus siden maj, hvor hun og Bella har isoleret sig, dengang store dele af landet lukkede ned grundet coronatruslen.

Annonce

Søger og dykker

Merete Højgaard er leder af LOF Trekanten og har set en fremgang i løbet af kurset.

- Det har været helt sjovt at se udviklingen blandt hundene. De er blomstret. Det samme er seniorerne, der har oplevet, at deres hunde bliver stimuleret i naturen efter at have været hjemme i lang tid, siger Merete Højgaard.

Socialisering var et af nøgleordene i kurset 'Er du senior - og har du hund', der blev afholdt ved Vigen. Foto: Peter Branderup Mathiasen

Hundetræner Gitte Rønnest har stået for kursets træning, der ikke er almindelig hundetræning. Men den har dog budt på både søgeøvelser, tricks, agility, hundedykning og adfærdsregulering.

- Vi har prøvet lidt af hvert, men der skal også være plads til, at hundene kan nyde hinandens selskab og bare være her, fortæller Gitte Rønnest.

For nogle af hundene er det første gang, de løber uden snor i de naturrige omgivelser. De løber dog ikke længere væk, end at de vender om igen.

- Jeg skal i hvert fald være med igen til september, hvis jeg får tid til det, siger Kamma Pedersen fra Børkop, der har været en fast kursusdeltager i Andkær Vig de seneste seks mandage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

Annonce