Annonce
Erhverv

Husbygger i kæmpeopkøb: Huscompagniet overtager stor rival med salgskontor i Vejle

Eurodans salgskontor i Vinding ledes af Kristian Thomsen - som her inspicerer en af Børkops mange nye bydele sammen med Vejle Kommunes erhvervsguide, Mette Harbo Linee. Fotoet er fra oktober 2017. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Eurodan-Huse - der blandt andet har salgskontor i Vinding - solgte sidste år huse for mere end en milliard kroner, og den omsætning havner nu i Horsens-firmaet Huscompagniet.

Horsens: Huscompagniet overtager Eurodan-Huse. Det oplyser Huscompagniet i en pressemeddelelse.

Huscompagniet, som har hovedkontor i Horsens, er allerede markedets største spiller inden for typehusbyggeri. Sidste år solgte firmaet cirka 1800 huse, heraf 1400 i Danmark, svarende til en omsætning på cirka 3,3 milliarder kroner.

Men målet er at supplere den organiske vækst med strategiske opkøb, og her er tilkøbet af Eurodan et vigtigt skridt, oplyser administrerende direktør Karsten Rydder Pedersen.

De to selskaber vil fortsætte som hidtil under hvert sit banner med separate organisationer, men direktøren agter at gøre profilerne skarpere, og samtidig er der mål om at få forbedet kundeservice og firmaernes digitale løsninger.

Karsten Rydder Pedersen tror på, at samspillet blandt andet vil accelerere udviklingen af bæredygtigt byggeri, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce
Huscompagniet byggede sidste år cirka 1800 huse, blandt andet her på Dahliavej i Horsens. Nu overtager selskabet Eurodan-Huse, som bygger cirka 600 huse om året. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Fart på udviklingen

Eurodan-Huse blev grundlagt i 1978 i den sønderjyske by Toftlund af Niels Christian Dahl. I dag har firmaet salgskontorer flere steder i landet - blandt andet på Boeskærvej i Vinding i Vejle.

I 2010 overdrog stifteren virksomheden til sine tre sønner, som siden har haft fart på udviklingen i selskabet. Sidste år rundede Eurodan-Huse for første gang en milliard i omsætning, og overskuddet før skat rundede 55 millioner kroner.

- Eurodan-Huse har været på en fantastisk rejse og under kompetent ledelse og ejerskab i familien Dahl. Vi ser meget frem til at byde Eurodan-Huse og dets ansatte velkommen i Huscompagniet-familien, fastslår Huscompagniets direktør, Karsten Rydder Pedersen.

Dahl-familien bliver i selskabet

Dahl-familien vil fortsat være en central del af selskabets drift igennem Thomas og Rasmus Dahl, der vil udvikle virksomheden i samarbejde med resten af ledelsen i Huscompagniet, fremgår det.

Huscompagniet overtager 100 procent af selskabet, men ifølge dagbladet Børsen geninvesterer Dahl-familien en del af salgets gevinst, så de forsat sidder på en minoritetsandel i selskabet bag de to typehusfirmaer.

Opkøbet er betinget af sædvanlige godkendelser hos relevante myndigheder, oplyser Huscompagniet. Prisen holder de to parter for sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce