Annonce
Livsstil

Husejer fik afslag, men byggede alligevel - han får "tilgivelse" af kommunen

Arkivfoto
Hammer - Det er nemmere at få tilgivelse end tilladelse.

Den talemåde bliver anvendt igen og igen, når det angår byggeri, og nu er den aktuel for en borger på Hagevej 5 i Hammer.

Et flertal i teknisk udvalg har for nylig sagt ja til en tilbygning på 61 kvadratmeter til et udhus på hans ejendom - en tilbygning, som vel at mærke allerede er bygget.

Ejeren fik ellers afslag, da han i 2014 søgte om lov til at bygge, men det så han stort på. Når teknisk udvalg nu alligevel har valgt at godkende tilbygningen, skyldes det nye retningslinjer på området.

- Hvis han havde søgt i dag, ville han få lov til at bygge. Derfor har vi valgt at lade tilbygningen stå - selvom vi i princippet kunne forlange, at han skulle rive den ned, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Rap over fingrene

Hun er dog langt fra begejstret for sagens gang.

- Vi diskuterede i udvalget, om vi skulle give ansøgeren et "rap over fingrene" og afslå ansøgningen, fordi det ikke er i orden at bygge, når man har fået afslag. Men det kunne hurtigt udvikle sig til en Molbo-historie, for i samme øjeblik, han rev tilbygningen ned, ville han få lov til at bygge en ny nøjagtig magen til, siger Lene Tingleff.

Teknisk udvalg lavede sidste år om på retningslinjerne for, hvordan forvaltningen skal administrere ansøgninger om udhuse.

- Når der er tale om tilbygninger på under 100 kvadratmeter til allerede eksisterende udhuse, kan forvaltningen give lov uden, at det skal forbi udvalget, siger Lene Tingleff.

I den aktuelle sag var Steen Christensen (S) imod beslutningen, mens Jeppe Mouritsen (V) tog forbehold.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce