Annonce
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Skraldemanden Peter Holm fik et chok, da gasflasker eksploderede i hans skraldebil onsdag morgen. Foto: Vejle Kommune
En eksplosion og efterfølgende brand, som brød ud i en skraldebil onsdag morgen, skyldtes små gasflasker fra en ukrudtsbrænder.
Annonce

Vejle: Det var forkert sorteret affald, der var skyld i, at en skraldebil brændte onsdag morgen.

I den container, som skraldebilen lige havde tømt, lå der nemlig flere gasflasker fra en ukrudtsbrænder, og de eksploderede i skraldebilens affaldskammer.


Jeg fik en kæmpe forskrækkelse og skyndte mig ud af bilen. Da jeg kom om til bagenden, stod der store flammer ud af bilen.

Peter Holm, skraldemand


Det er anden gang på 14 dage, at forkert affaldssortering er årsag til brand i Vejle Kommune, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Her beretter skraldemanden Peter Holm også om det chok han fik, da han hørte eksplosionen bag i sin bil.

Det skete efter, at han lige havde tømt en container med genanvendeligt affald.

- Jeg fik en kæmpe forskrækkelse og skyndte mig ud af bilen. Da jeg kom om til bagenden, stod der store flammer ud af bilen. Jeg alarmerede selvfølgelig brandvæsnet med det samme, hvorefter jeg sammen med en tilløbende beboer fra området gik i gang med at øse vand ind i affaldskammeret, fortæller Peter Holm.

Annonce

Farligt affald

TrekantBrand kom frem med en autosprøjte, en tankvogn og indsatsleder Henrik Due fra TrekantBrand i Vejle.

Også politiet kørte med ud til stedet, hvor brandfolkene slukkede branden og fulgte skraldebilen med hen på genbrugspladsen på Vestre Engvej, hvor bilen blev tømt og gasflaskerne opdaget.

- Små gasflasker er farligt affald og skal afleveres i de røde kasser eller på en af kommunens genbrugspladser. Situationen onsdag morgen kunne have udviklet sig i en retning, vi helst ikke vil tænke på, siger Tina Skadkjær, der er Teamleder hos AffaldGenbrug.

- Vi opfordrer til, at man bruger sorteringsguiden på kommunens hjemmeside eller kontakter os, hvis man er i tvivl om, hvordan affaldet skal sorteres, så vi fremadrettet undgår de farlige situationer, understreger teamlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce