Annonce
Leder

Husk at stemme – for Europas og fredens skyld

Og folk du arbejder nært sammen med, slår du nu engang ikke oven i hovedet med et sværd!

Dagens valg til Europa-Parlamentet har ikke fået nær samme pressedækning, som det forestående valg til Folketinget. Sådan har det været i mange år, det har vi vænnet os til.

Det gør dog ikke dagens valg mindre interessant. Det er faktisk rasende vigtigt, at udviklingen i Europa går den rigtige vej. Og der er i tiden nogle tendenser, som er farlige, blandt andet en opblomstring af højreorienterede populistiske partier. Partier, hvor nationalismen trives.

Der findes ikke historiske eksempler på, at nogle er blevet klogere eller rigere af at mure sig inde bag nogle nationalistiske mure. EU har – trods erkendte fejl og mangler – været en garant for fred i Europa i en nærmest historisk lang periode.

Det har man, fordi visionen har været, at vi er nationer, der arbejder nært sammen. Og folk, du arbejder nært sammen med, slår du nu engang ikke oven i hovedet med et sværd.

Skal Europa have en chance for at håndtere vigtige spørgsmål som klimaudfordringerne, migrationen og handelsaftaler, skal vi gøre det i fællesskab. Ikke hver for sig med en dagsorden, hvor vi sætter os selv først. Det kan måske give en kortvarig gevinst, men tab på den lange bane.

Hav det i baghovedet, når du stemmer i dag. Er det på en kandidat eller et parti, som vil bruge din stemme aktivt til et fornuftigt europæisk samarbejde. Det vil langt de fleste heldigvis.

Men der er også EU-skeptiske partier, og det er de i deres soleklare ret til at være. Jeg tror blot, at vi som nation har mere gavn af aktive EU-politikere, der ser en mening i det europæiske samarbejde. Ikke som en Peter Kofod, spidskandidat for DF, der f.eks. har udvist så ”stor” europæisk interesse, at hans fraværsprocent i Folketingets europaudvalg har været klokkerene 100 procent.

Det var også besynderligt, at lederen af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, tidligere på ugen frejdigt erklærede, at hun da ikke gad at stemme til EU-valget. Det fik blandt andet formanden for Folketinget, Pia Kjærsgaard, til at spørge ”hvad pokker har hun gang i?”

Gør Vermunds ord til skamme og følg i stedet Frank Hvams råd - tag kortet i hånden og gå hen og stem.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møbelhus: Vejle har fået en Ilva

Mest læste

Annonce