Annonce
Vejle

Husk dagens cykelløb: Flere parkeringsforbud under Danmark Rundt

Paw Bro Larsen - i baggrunden - var i juli på "spiontogt" i forbindelse med starten af Tour de France i Belgien. Vejle er en af startbyerne, når touren kommer til Danmark i 2021 - og her kan Paw Bro Larsen samtidigt bruge erfaringerne fra efterhånden 21 år med Danmark Rundt i byens gader. - selvom skalaen er Tour de France er ganske anderledes. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Biler på Gl. Kongevej har tidligere holdt i vejen for cykelrytterne. Det sker ikke i år - kommunens vejfolk er klar til opgaven

Vejle: Kongeetapen af PostNord Danmark Rundt sætter i dag sit årlige præg på trafikken i Vejle.

Efterhånden er det 21. gang, at Vejle og omegn lægger asfalt til det største danske etapeløb. Men selvom meget er rutine, lover både teamkoordinator Paw Bro Larsen fra kommunens planlægningsafdeling og teamleder Michael Bladt fra driftsafdelingen, at folkene er på stikkerne:

- Der må ikke gå for meget rutine i den. Det viste sig for et par år siden, da løbet blev ramt af et skybrud, som blandt andet løftede dækslerne af kloakkerne på Pedersholms Allé. Det var bestemt ikke rutine, da vi måtte rykke ud og få dækslerne på plads, siger Michael Bladt.

Jeg har otte mand i mit team, og selv om vi har prøvet det mange gange, er vi opmærksomme på, at der ikke må gå rutine i arbejdet.

Michael Bladt, teamleder i Vejle Kommunes driftsafdeling

400 skilte stillet op

Selvom ruten i og omkring Vejle ligner en kopi af tidligere år, er der enkelte ændringer. Blandt andet kommer feltet ikke ind via Grejsdalsvej som i 2018, fortæller Paw Bro Larsen og fortsætter:

- Rytterne er tilbage på den rute, de har fulgt tidligere år, og kommer via Jellingvej, inden de kører op ad Gl. Kongevej og Christian Winthersvej. Her har vi i øvrigt indført parkeringsforbud som noget nyt i år. Tidligere har der stået biler i området. Det vil vi gerne undgå.

Parkeringsforbud, spærrede veje og omlagte busruter er noget af det, vejlenserne og byens gæster kommer til at opleve i dag i forbindelse med løbet. Ifølge Michael Bladt har vejafdelingen stillet 400 ekstra skilte op de seneste dage.

- Derudover skal vi sørge for, at hænge skraldeposer op og lignende. Afspærringen på for eksempel Kiddesvej har vi til gengæld ikke noget med at gøre. Den sørger Danmark Rundt selv for, siger Michael Bladt.

Transmitteres direkte i tv

Selv kan han se frem til en lang arbejdsdag. Efterhånden, som feltet bevæger sig igennem gaderne, følger teamlederen og hans folk efter og rydder op:

- Vi fjerner skilte og skrald, så alt er væk i løbet af aftenen. Hvis alt går efter planen, er vi færdige engang mellem klokken 21 og 23, siger Michael Bladt.

Feltet plejer at holde tidsplanen, som kan ses på kommunens hjemmeside, men da DR tv transmitterer hele etapen fra klokken 12.25, er det muligt helt præcist at se, hvornår man skal forlade skærmen og se rytterne i virkeligheden.

Hos kommunens planlæggere holder Paw Bro Larsen også sin telefon åben - hvis der skulle ske noget uforudset. Men ellers har han nu selv tænkt sig at se på cykelløb - akkurat om rigtig mange andre vejlensere og cykelfans fra hele Danmark.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce