Annonce
Kultur

Husker du din ungdomsbrandert? Museet vil høre om den

Minderne om ungdommens natteliv kan til tider stå lidt sløret. Nu forsøger Vejle Kulturmuseum at få tågerne til at lette ved at samle fortællinger og håndgribelige minder fra tiden mellem 1990 og 2010. Arkivfoto: Vejle Kulturmuseum
Selv om du er ung endnu, så er du gammel nok til, at dine ungdomsminder fra 1990 til 2010 skal på museum nu. Vejle Kulturmuseum er i gang med indsamlingen.

Vejle: Det er virkelig et tidernes tegn: Nu vil museet høre om din ungdomsbrandert - ja, måske ligefrem have den på museum.

Kulturmuseet i Vejle er gået i gang med at kortlægge Vejles natteliv fra 1990 til 2010, og det er i den forbindelse fortiden indhenter dine gamle byture.

Hvad skete efter Røde Mølle?

- Selvom det ikke er rart at indrømme det, så er 1990'erne på nuværende tidspunkt blevet en del af Historien - med stort H. Det legendariske dansested Røde Mølle, som er et af omdrejningspunkterne i vores udstilling om fest og fritidsliv, lukkede i 1990, så det er oplagt at vi nu begynder arbejdet med at kortlægge den efterfølgende epoke i Vejles nattelivs historie. Og så håber vi bare, at førstehåndskildernes erindringer ikke er alt for slørede af alkoholindtag..., fortæller Rasmus Skovgaard Jakobsen.

Han er museumsinspektør på Kulturmuseet i Vejle og var selv fast fredagsinventar på Dæmningen i perioden 2004-2007.


Har du "lånt" et askebæger, en kuglepen, ølglas eller andet, så vil vi meget gerne have det til vores samlinger.

Rasmus Skovgaard Jakobsen, museumsinspektør, Kulturmuseet i Vejle


For at sikre ungdoms- og fritidslivets historie for eftertiden søger Kulturmuseet netop nu efter beretninger, fotos og genstande fra det vejlensiske natteliv i perioden 1990-2010.

Moulin Rouge eller Røde Mølle var det fine sted at gå i byen gennem årtier. Etablissementet i Orla Lehmannsgade lukkede i 1990. Arkivfoto: Vejle Stadsarkiv/Vejle Kulturmuseum

Museet vil gerne høre om, hvor man gik i byen, hvad der var i glassene, hvilken musik der blev danset til, hvor det var bedst at møde hinanden, hvordan man kom hjem og meget mere.

- Vi er også meget interesseret i fotos og genstande fra dine byture. Så har du billeder af forfesten, dansegulvet eller lignende, så send dem ind! Og har du "lånt" et askebæger, en kuglepen, ølglas eller andet, så vil vi meget gerne have det til vores samlinger, tilføjer Rasmus Skovgaard Jakobsen.

Annonce

Her kan du fortælle

Man kan fortælle sine historier på vejlemuseerne.dk/natteliv. Museet ønsker sig også, at man deler linket alle mulige steder, så venner og familie også bidrager.

Allerede nu kan man på vejlemuseerne.dk besøge Crazy Daisy - et Vejle-diskotek, der voksede sig til en national kæde.

Fire gamle gå i byen-steder

  1. Restauranterne i Skyttehusgade 42 har lagt navn til flere etablissementer gennem tiden, såsom Sevilla, Café du Sport, Skovbrynet, Sommerlyst, Apollo og Tyrolerlandsbyen. Sidstnævnte blev pigtrådstempel i 1960'ernes Vejle.
  2. Romantica på Dæmningen: Med sine plysstole og kulørte drinks var danserestauranten Romantica på Dæmningen 34 et oplagt sted for romantik. Stedet lukkede i 1984 og blev i stedet til Rainbow Club.
  3. Moulin Rouge i Orla Lehmannsgade: Restauranten og forlystelsesstedet Røde Mølle åbnede i 1929 og lukkede først i 1990. Møllen var det fineste og længstlevende etablissement i Vejle.
  4. Crazy Daisy i Midtpunktet: Crazy Daisy i Vejle åbnede i 1991 og blev hurtigt populært. På bare fem år blev åbnet 15 nye Daisy'er i byerne omkring Vejle. Diskoteket i Vejle lukkede i 2007, men kæden eksisterer stadig.

-

Fortæl din historie og læs mere om projektet på vejlemuseerne.dk/natteliv

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Annonce