Annonce
Navne

Husker du ham fra bolsjedrengene? Håndboldstjerne gjorde karriere i smart tøj

Jens Erik Roepstorff var en af profilerne på det danske håndboldlandshold i 1980'erne. Her ses han under OL i Los Angeles i 1984 med nummer to på brystet mellem Per Skaarup (til venstre) og Morten Stig Christensen.
Jens Erik Roepstorff var i 1980'erne en af de bedste spillere i dansk håndbold. Siden har han haft succes i tøjbranchen. Onsdag 5. august fylder han 60 år.
Annonce

Fødselsdag: Håndbold og tøj har optaget en stor del af Jens Erik Roepstorffs liv, som onsdag den 5. august har varet i 60 år.

På den måde er det meget passende, at det håndboldlandshold, som gjorde navnet Roepstorff landskendt i begyndelsen af 1980’erne, var opkaldt efter det noget specielle kluns, som spillerne var iklædt i kampene.

De brede røde og hvide striber på trøjer og bukser gav landsholdet tilnavnet "bolsjedrengene".

Et ekstremt populært hold, der under ledelse af landstræner Leif Mikkelsen spillede med i verdenstoppen og gjorde sig til specialist i ærgerlige fjerdepladser.

Jens Erik Roepstorff var den elegante spilfordeler med det store overblik og de hurtige fødder.

Annonce

Dansk mester tre gange

Allerede i 1982 blev han kåret til årets håndboldspiller i Danmark, hvor han spillede hele sin karriere og blev dansk mester tre gange med Helsingør IF.


Allerede i 1982 blev han kåret til årets håndboldspiller i Danmark, hvor han spillede hele sin karriere og blev dansk mester tre gange med Helsingør IF.

Uddrag af artiklen


Med ham på holdet spillede Danmark bronzekamp ved både VM i Vesttyskland i 1982 og OL i Los Angeles to år senere. Og tabte begge gange.

OL markerede reelt afslutningen på bolsjedrengenes storhedstid. To år senere dumpede holdet ud af øverste VM-lag.

Jens Erik Roepstorff fortsatte på landsholdet frem til 1989 i forsøget på at skabe et nyt storhold. Men magien fra årtiets begyndelse var væk, og til sidst var det også slut for playmakeren, der nåede 162 landskampe.

Dengang kunne man ikke leve af at spille håndbold i den danske liga, og Roepstorff fik tidligt gang i en karriere ved siden af sporten.

Annonce

Står bag Blue Sportswear

Egentlig læste han medicin på universitetet, men da han i starten af 1980'erne var med til at skabe tøjmærket H2O, blev studierne droppet.

I 2004 blev H2O solgt til en kapitalfond, og Roepstorff er forblevet i den sportslige ende af tøjbranchen.

Sammen med sin kone, Jeanett, står han bag tøjmærket Blue Sportswear, som bliver solgt i Danmark og eksporteret til seks andre lande.

Håndbold holder anklerne ikke længere til. Men den tidligere landsholdsstjerne følger ivrigt med i sporten.

Han var tidligere i bestyrelsen i Nordsjælland Håndbold, og en af hans sønner, Oliver, spiller for Ajax København i 1. division.

Hans datter Philine er kæreste med den klubløse fodboldspiller Nicklas Bendtner, som hun har et tv-program med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Vejle

Et par hundrede brandalarmer er påvirket af strømsvigtet

Annonce